Ο «φονιάς» της Bugatti Chiron είναι εδώ! (+video)

Δεν πρόλαβε να παρουσιαστεί η κορυφαία Bugatti Chiron, ονόματι Divo και κατευθείαν ήρθε η απάντηση από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Ονομάζεται Tuatara και προέρχεται από την εταιρία του θρυλικού Carol Shelby, την άλλοτε γνωστή ως Shelby SuperCars.

Δείτε ακόμα: Ιδού η νέα Bugatti Divo των 1.500 ίππων (+video)

Πλέον αρκείται στο «SSC», όμως στόχος παραμένει ο ίδιος: η κατασκευή του ταχύτερου αυτοκινήτου στον πλανήτη! Κάτι που είχε καταφέρει με το Ultimate Aero, πετυχαίνοντας τελική ταχύτητα 412,28 χλμ./ώρα και βγάζοντας «την ψυχή» στην Veyron, η οποία χρειάστηκε να αποκτήσει την μορφή της Super Sport για να καταρρίψει το ρεκόρ Γκίνες του αμερικανικού hypercar με 431,07 χλμ./ώρα. Όλα αυτά την τετραετία 2007-2010. Σήμερα το επίπεδο έχει ανέβει σε επίπεδα που κατασκευές του είδους «γλυκοκοιτάνε» τα 500 χλμ./ώρα! Το Tuatara, καλή ώρα, ανακοινώνεται με μια τελική της τάξης άνω των 483 χλμ./ώρα, παραπάνω από 30 χλμ./ωρα περισσότερα σε σχέση με τα ήδη εξωφρενικά 450 χλμ./ώρα της Chiron!

Προκειμένου να πετύχει αυτό το ασύλληπτο νούμερο, η SSC κατασκεύασε έναν κινητήρα V8 twin turbo 5.9 λίτρων με απόδοση 1.350 άλογα -όταν τροφοδοτείται με 100αρα βενζίνη– και μπορεί να φτάσει στα 1.750 άλογα καίγοντας αιθανόλη. Το βάρος του περιορίζεται στα 194 κιλά, είναι φυσικά τοποθετημένος στο κέντρο και μπορεί να στροφάρει ως τις 8.800 σ.α.λ.. Η απίστευτη ισχύς «βομβαρδίζει» αποκλειστικά τους πίσω τροχούς, μέσω ενός αυτοματοποιημένου χειροκίνητου κιβωτίου αγνώστων σχέσεων, στα πρότυπα της Lamborghini Aventador. Ούτε διπλοί συμπλέκτες, ούτε μετατροπέας ροπής. Απλότητα, όπως ευαγγελίζονται οι Αμερικανοί, η οποία -σε συνδυασμό με το ανθρακονημάτινο πλαίσιο και αμάξωμα- διατηρεί το συνολικό βάρος στα 1.247 κιλά, ενώ ο συντελεστής οπισθέλκουσας Cd βρίσκεται στο εξαιρετικό 0,279.

Διαβάστε επίσης: Toυλάχιστον 1 εκατ. ευρώ θα κοστίζει το hypercar της Toyota

Από ανθρακονήματα είναι κατασκευασμένες και οι 20αρες ζάντες, οι οποίες ντύνονται με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 245/35 εμπρός και 345/25 πίσω. Το μήκος ανέρχεται στα 4,42 μέτρα, το πλάτος στα 2,0 μ., το μεταξόνιο στα 2,67 μ. και το ύψος μόλις στα 1,1 μ., πλήρως ανταποκρινόμενο στο όνομα του μοντέλου. «Tuatara» λέγεται ένα είδος σαύρας, που διαθέτει το ταχύτερα μεταβαλλόμενο DNA στο ζωικό βασίλειο. Μόλις 100 αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν, με το κόστος να παραμένει προς το παρόν άγνωστο. Δεδομένου, όμως, ότι τα hypercars ξεκινάνε τουλάχιστον από το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, αναμένουμε τα δέοντα για το υποψήφιο ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία.

Δείτε ακόμα: Συνοδηγοί στα 447 χλμ./ώρα με Koenigsegg Agera RS (+video)

Σημειωτέον, το ρεκόρ αυτή τη στιγμή «κατοικοεδρεύει» στη Σουηδία, μετά τα 446,97 χλμ./ώρα που πέτυχε το Koenigsegg Agera RS.

Get it on Google Play Download on the App Store