Ο οίκος Bertone ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό supercar!

Φαίνεται πως είναι της μόδας οι μεγάλοι σχεδιαστικοί οίκοι να κρύβονται πίσω από τις δημιουργίες νέων ηλεκτρικών supercars. Μετά τον Pininfarina και ο σχεδιαστικός οίκος Bertone επιστρέφει με ένα ηλεκτρικό supercar, το οποίο φημολογείται πως θα διαθέτει 804 ίππους, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα!

Μετά από 5 χρόνια απουσίας λόγω της χρεοκοπίας του, το όνομα του οίκου Bertone επιστρέφει, έπειτα από την συμφωνία με την νεοσύστατη εταιρεία Dianchè για την δημιουργία του ηλεκτρικού supercar, το οποίο θα φέρει το όνομα BSS GT Cube. Για την ακρίβεια, μετά τη πτώχευση του Gruppo Bertone, η μάρκα Bertone πωλήθηκε στην εταιρεία AKKA Technologies. Η εν λόγω εταιρεία χορήγησε την άδεια χρήσης του ονόματος Bertone στη μητρική εταιρεία της Dianchè, την Flymove.

Δείτε ακόμη: Audi e-tron GT με 590 ηλεκτρικά άλογα

Η δύναμη των 804 ίππων πηγάζει από τους δυο ηλεκτροκινητήρες των 300kW, οι οποίοι βρίσκονται σε κάθε άξονα, με το 0-100 να ολοκληρώνεται σε 2,2 δλ. Σε ότι αφορά το σχεδιαστικό κομμάτι, εκεί είναι έκδηλη η επιρροή του σχεδιαστικού οίκου, με το εμφατικό παρουσιαστικό να κεντρίζει το βλέμμα.

Διαβάστε επίσης: Επιδοτήσεις για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τη Νέα Δημοκρατία

Το όνομα BSS του concept car προκύπτει από την ονομασία Battery Swap System, το οποίο προκύπτει από ένα πρωτοποριακό σύστημα αλλαγής των μπαταριών. Η κεντρική ιδέα έχει ως εξής: αντί ο οδηγός να περιμένει τις μπαταρίες να φορτίσουν, απλά τις αλλάζει με ένα νέο set μπαταριών πλήρως φορτισμένου.

Get it on Google Play Download on the App Store