Ολόφρεσκο hypercar Naran με 1.4 τόνους downforce!

Από ό,τι φαίνεται, τα 1.000 άλογα έχουν γίνει «ψωμοτύρι» τη σήμερον ημέρα. Από εκεί που η VW δαπανούσε δις για την Bugatti Veyron πριν 15 χρόνια, πλέον δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει hypercar. Το Naran, ας πούμε, είναι η τελευταία, ολόφρεσκια και παντελώς άγνωστη πρόταση της κατηγορίας.

Προϊόν της αγγλικής Naran Automotive, το ομώνυμο μοντέλο έχει κατασκευαστεί με βάση τα πρότυπα των αγωνιστικών αντοχής της GT3 κατηγορίας. Κάτι σαν την Mercedes-AMG GT Black Series, αλλά με τα διπλά σχεδόν άλογα. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και δεν αφήνει βλέμμα ασυγκίνητο με τις άκρως επιθετικές γραμμές του, οι ζάντες των 22 ιντσών επίσης κατασκευάζονται από carbon και το αεροδυναμικό πακέτο όχι απλά σχεδιάστηκε με βάση τα αγωνιστικά GT3, αλλά είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό!

Δείτε ακόμα: Το «ξύλο» της Bugatti Veyron προκαλεί ρίγος (+video)

Σύμφωνα με τους Άγγλους, το Naran παράγει το υψηλότερο ποσό κάθετης δύναμης σε αυτοκίνητο παραγωγής, αγγίζοντας τους 1,4 τόνους downforce (1.377 κιλά)! Δεν διευκρινίζεται πάντως σε ποια ταχύτητα σημειώνει αυτή την επίδοση.

Ο κινητήρας προέρχεται από την γερμανική Racing Dynamics και είναι ένας V8 5 λίτρων αγωνιστικών προδιαγραφών, με τη συνοδεία δυο τούρμπο. Η απόδοση φτάνει τα 1.048 άλογα και 1.036 Nm ροπής, που καταλήγουν σε όλους τους τροχούς και εξασφαλίζουν επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 2,3 δλ., 0-160 χλμ./ώρα σε 4,56 δλ. και τελική άνω των 370 χλμ./ώρα. Αν ο οδηγός το θελήσει, μπορεί να γυρίσει σε πίσω κίνηση. Άλλα highlights αποτελούν η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση με αμορτισέρ της Ohlins και διπλά ψαλίδια παντού, οι ενεργές αντιστρεπτικές, τα κεραμικά δισκόφρενα και η υδραυλική υποβοήθηση της κρεμαγιέρας, επίσης αγωνιστικών προδιαγραφών.

Δείτε ακόμα: Η αεροδυναμική της Lotus των 2.000 ίππων (+video)

Για κιβώτιο, εσωτερικό και τιμή δεν υπάρχει προς το παρόν ενημέρωση. Η Naran Automotive ανακοινώνει πως η κατασκευή του 2+2 hyper coupe, όπως ονομάζει το δημιούργημά της, θα περιοριστεί σε 49 κομμάτια.

Get it on Google Play Download on the App Store