Πωλείται μοναδικό Viper, βελτιωμένο από την McLaren

Από την ημέρα που ανακοινώθηκε το τέλος της παραγωγής του Dodge Viper, οι αγγελίες των μεταχειρισμένων στις Η.Π.Α. δίνουν και παίρνουν. Το άγνωστο της μορφής και της ημερομηνίας παρουσίασης του διαδόχου (μέχρι και υβριδικό ή πλήρως ηλεκτρικό το έχουν παρουσιάσει τα εγχώρια Μέσα) έχει οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες της «Οχιάς» στην πώληση, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την συλλεκτικότητα του αμερικανικού supercar.

Δείτε ακόμα: Μοναδική BMW M3 E30 πωλήθηκε στο ίντερνετ

Βέβαια για να είναι ένα αυτοκίνητο συλλεκτικό, θα πρέπει να προσφέρει κάτι το ξεχωριστό. Μια αίσθηση μοναδικότητας. Όπως αυτό το Viper 2ης γενιάς, που έχει βελτιωθεί από την McLaren! Συγκεκριμένα από την ACS (American Specialty Cars), η οποία ζήτησε την συνδρομή της McLaren Performance Technologies για την εξέλιξη του κινητήρα και του αεροδυναμικού πακέτου του SRT-10 Coupe, ώστε να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα που ακούει στο όνομα ASC McLaren Diamondback. Ο V10 κινητήρας των 8.3 λίτρων αποδίδει 615 ίππους (100 παραπάνω από το εργοστασιακό μοντέλο), χάρις στο 10πετάλουδο σύστημα εισαγωγής -το οποίο αφήνεται σε κοινή θέα από το άνοιγμα στο καπό- και το ολοκληρωμένο σύστημα εξαγωγής της McLaren, αλλά και τον επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου.

Η νέα ανάρτηση χαμηλώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 3,2 εκατοστά ενώ πολλά τμήματα του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Συγκεκριμένα το καπό, τα πάνελ που φιλοξενούν τις πλαϊνές εισαγωγές αέρα, το πορτμπαγκάζ, το spoiler στο χείλος αυτού και ολόκληρη η πίσω όψη, το splitter στον εμπρός προφυλακτήρα και κομμάτια του εσωτερικού, όλα έχουν ως βάση το πανάκριβο και πανάλφρο υλικό. Οι τροχοί είναι 19 ιντσών και η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, φυσικά μέσω ενός παραδοσιακού 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου.

Διαβάστε επίσης: Συλλεκτικό και υπερ-σπάνιο Audi R8 V10 Plus (+video)

Το Diamondblack έχει διανύσει μόλις 120 χιλιόμετρα, καθότι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του ως μοντέλο σε εκθέσεις. Προκειμένου να βρεθεί οδηγός που θα εκμεταλλευτεί την δουλειά της McLaren (ή να το κλειδώσει σε κάποια αποθήκη για να μην χάσει αξία) θα πρέπει να διατεθεί το ποσό των 295 χιλιάδων δολαρίων.


Get it on Google Play Download on the App Store