«Πολεμικά» Isuzu παντός καιρού και εδάφους (+video)

Η Isuzu αποφάσισε να μετατρέψει τα D-Max και MU-X σε ερευνητικά οχήματα Ανταρκτικής, παρουσιάζοντας τα πρωτότυπα Concept X. Συνήθως αντίστοιχα πρότζεκτ τα αναλαμβάνει η Arctic Trucks, ωστόσο αυτή τη φορά το έργο έφερε σε πέρας η ομάδα «ειδικών αποστολών» της ιαπωνικής εταιρίας, ονόματι Team D-Max.

Το ένα μοντέλο ονομάζεται Concept X D-Max και, όπως γίνεται αντιληπτό, βασίζεται στο δημοφιλές pick-up έχοντας αυξημένη απόσταση από το έδαφος, που φτάνει τα 37 εκατοστά. Ενδεικτική η φωτογραφία που θέτει ενώπιος ενωπίω εργοστασιακό και βελτιωμένο D-Max, με την προστατευτική ποδιά του δεύτερου να βρίσκεται στο ύψος της μάσκας του κανονικού «θηρίου». Η αναβαθμισμένη ανάρτηση επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία άρθρωσης, ενώ οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής προσεγγίζουν επίπεδα…αγωνιστικού Ντακάρ! Η πρώτη ανέρχεται σχεδόν στις 50 μοίρες (49,7 για την ακρίβεια) και η δεύτερη τις 38,5 μοίρες.

Δείτε ακόμα: Συλλεκτικό Isuzu D-Max για πολύ λίγους κι εκλεκτούς (+video)

Το σύστημα πέδησης αποτελείται από δίσκους 390 χλστ. εμπρός και 355 χλστ. πίσω με εξαπίστονες και τετραπίστονες δαγκάνες αντίστοιχα. Την κίνηση αναλαμβάνει ένας 3λιτρος τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμνος πετρελαιοκινητήρας που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Διαβάστε επίσης: Παρανοϊκό κράμα Mercedes S-Class με φορτηγό! (+video)

Το MU-X αποτελεί την SUV εκδοχή του D-Max, στα πρότυπα των Nissan Navara/Pathfinder/Terra διαθέτει όλα τα «καλούδια» του Concept X D-Max, με την διαφορά πως η γωνία διαφυγής είναι στις 37,3 μοίρες και το πιο πολυτελές εσωτερικό. Προς το παρόν η Isuzu δεν έχει ανακοινώσει αν θα περάσουν στη γραμμή παραγωγής, ούτε λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο αν η απήχηση του κοινού είναι η αναμενόμενη, κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε τα ιαπωνικά «κομάντο» στις αντιπροσωπείες.

https://www.youtube.com/watch?v=85J9vicZPvI

Get it on Google Play Download on the App Store