Πως ένα Mercedes Actros μετατρέπεται σε έπαυλη!

Οι διακοπές και η πολυτέλεια σε όλους αρέσουν, πόσο μάλλον όταν συνδυάζονται, αφού μας χαλαρώνουν και μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα. Φανταστείτε λοιπόν να κάνετε διακοπές σε ένα πολυτελές περιβάλλον, όχι όμως σε ξενοδοχείο, αλλά σε ένα κινούμενο πολυτελές σπιτικό!

Σίγουρα οι περισσότεροι θα έχετε δει στους δρόμους να κυκλοφορούν αυτοκινούμενα τροχόσπιτα βασισμένα σε βαν, τα οποία παρέχουν αρκετές ανέσεις στους φιλοξενούμενούς τους. Το εικονιζόμενο όμως όχημα είναι μια βίλα χτισμένη πάνω σε ένα τριαξονικό Mercedes Actros. H εταιρεία Dembell από την Ουγγαρία, δημιούργησε το άκρως εντυπωσιακό αυτοκινούμενο τροχόσπιτο με βάση το γερμανικό τράκτορα, κρατώντας το εμπρός τμήμα του αμαξώματος και φυσικά το πλαίσιο και τα μηχανικά μέρη. Όλα τα υπόλοιπα τμήματα είναι φτιαγμένα από την αρχή και σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς – ιδιαίτερα ευκατάστατους οικονομικά πελάτες.

Καταρχήν, είναι διαθέσιμο με τρεις τύπους ενσωματωμένου γκαράζ, όπου μπορούν να χωρέσουν από ποδήλατα και σκούτερ, έως ένα smart fortwo ή μεγαλύτερα οχήματα μήκους έως 4,5 μέτρων. Όπως για παράδειγμα μια Ferrari California, ή όποιο άλλο σπορ αυτοκίνητο έχει κανείς στην κατοχή του και το χρειάζεται για τις βόλτες του, όταν σταθμεύσει το τροχόσπιτο. Ο εν δυνάμει πελάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο ή τρία πτυσσόμενα πλευρικά τμήματα, στους χώρους του σαλονιού, της κουζίνας ή της κρεβατοκάμαρας. Έτσι μπορούν πολύ εύκολα να μεγαλώσουν τα δωμάτια.

Για το εσωτερικό, τι να πει κανείς. Από τις φωτογραφίες και μόνο, σίγουρα δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση τροχόσπιτο, αλλά μια υπερπολυτελή οικία. Στο εμπρός τμήμα της καμπίνας υπάρχουν τέσσερα ανεξάρτητα και κλιματιζόμενα καθίσματα, με σύστημα αερανάρτησης και λειτουργία μασάζ. Πάνω από αυτά βρίσκεται ένα πτυσσόμενο διπλό κρεβάτι διαστάσεων 1,6×2,0 μ.

Στο κεντρικό μέρος του οχήματος φιλοξενείται το σαλόνι, με ωφέλιμο ύψος 2,05 μ. Το πάτωμα είναι ξύλινο και τα έπιπλα επενδυμένα με δέρμα ή όμορφα υφάσματα. Όσο για την ποιότητα του ήχου φροντίζει το ηχοσύστημα της Bose. Η κουζίνα είναι πλήρως εξοπλισμένη με συσκευές της Miele και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την αντίστοιχη ενός σπιτιού. Ιδιαίτερα πολυτελές είναι και το μπάνιο, το οποίο παραπέμπει σε ξενοδοχείου πολλών αστέρων. Η κρεβατοκάμαρα είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος του τροχόσπιτου και διαθέτει ένα μεγάλο διπλό κρεβάτι διαστάσεων 2,0×2,0μ., τηλεόραση 50 ιντσών, πολλές ντουλάπες και αποθηκευτικούς χώρους. Επιπλέον, εξοπλίζεται με μια μεγάλη δεξαμενή νερού 550 λτ., συν μία ακόμα λυμάτων 350 λίτρων. Τιμή δεν αναφέρεται, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κοστίζει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store