Rezvani TANK, όνομα και πράγμα (+video)

H Rezvani παρουσίασε την στρατιωτική έκδοση του -ήδη ετοιμοπόλεμου- TANK, με σκοπό να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση στους διαγωνισμούς εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Όπως καθιστά απολύτως σαφές το όνομά του, το TANK είναι σχεδιασμένο για να μην σταματάει πουθενά. Και όταν η αμερικανική εταιρία λέει «πουθενά» εννοεί ούτε μέσα από ναρκοπέδια, επιθέσεις με χημικά, πυρά από αυτόματα όπλα (Μ-16 και Καλάσνικοφ, για παράδειγμα), ακόμα και χειροβομβίδες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στο εσωτερικό υπάρχουν αντιασφυξιογόνες μάσκες (στάνταρ εξοπλισμός) για τυχόν περιστατικά βιολογικού πολέμου.

Δείτε ακόμα: Μοναδική πατέντα συνδυάζει τροχό με ερπύστρια (+video)

Τα εξοπλιστικά στοιχεία συνεχίζονται στα run flat ελαστικά (απαραίτητα αν πατήσεις νάρκη), τον ασύρματο, το ντεπόζιτο με επένδυση Kevlar και τους προβολείς μεγάλης έντασης, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για να τυφλώσουν και να αποπροσανατολίσουν τον εχθρό. Η ανάρτηση της FOX αυξάνει την απόσταση από έδαφος κατά 15,2 εκατοστά (45 ολόκληρα στο σύνολο), οι άξονες Dynatrac ProRock προσφέρουν αντοχή στην εκτός δρόμου κακομεταχείριση (και τις νάρκες), ενώ τα τρία διαφορικά είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενα.

Διαβάστε επίσης: Το «τανκς» Lada Samara «T-21099» εν ώρα δράσης! (video)

Για να κινηθούν με ασφάλεια και να διαθέτουν την απαραίτητη ταχύτητα ελιγμών οι 4,5 τόνοι του θωρακισμένου αμαξώματος, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του κινητήρα που τοποθετείται στο Dodge Challenger Hellcat. Ενός κομπρεσοράτου V8 6.2 λίτρων και 707 ίππων, δηλαδή. Βέβαια δεν ξέρουμε κατά πόσο συμφέρει, καθώς η Dodge κοστολογεί το μοτέρ στις 65.000 δολάρια, τη στιγμή που όλο το Challenger Hellcat πωλείται στις αντιπροσωπείες έναντι 58.650 (λογική επιλογή από την Dodge, προκειμένου να μην «κανιβαλίσει» τις πωλήσεις του ίδιου της του μοντέλου).

Λίγο θα απασχολήσει αυτό τον υποψήφιο αγοραστή του ΤΑΝΚ, ο οποίος θα κληθεί να αποταμιεύσει περί τις 295.000 δολάρια για το Military Edition.

Get it on Google Play Download on the App Store