Θαυμάστε τη ρώσικη Rolls-Royce σε όλο της το μεγαλείο (+video)

Είχαμε δει πρόσφατα τις πρώτες φωτογραφίες από την Aurus Senat, το ρωσικό αντίστοιχο της Rolls-Royce που εκτελεί παράλληλα χρέη λιμουζίνας του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ακόμα και μέσα από τις πρώτες, σκοτεινές εκείνες εικόνες γινόταν έκδηλη η προσπάθεια των Ρώσων να μοιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην επιτομή της πολυτέλειας. Βλέποντας τα πρώτα επίσημα καρέ, δεν είναι υπερβολή να ισχυριστούμε ότι τα κατάφεραν!

Το Senat διακρίνεται στο εμπρός μέρος από την τεράστια νίκελ μάσκα, τα μικρά παραλληλόγραμμα φωτιστικά σώματα, το μακρύ καπό, τις πολλές καμπύλες επιφάνειες και τα διαδοχικά νεύρα. Με δυο λόγια, σαν να βλέπεις την Rolls-Royce Ghost. Μέχρι και οι ζάντες παραπέμπουν στις αντίστοιχες της βρετανικής υπερ-λιμουζίνας.

Δείτε ακόμα: Η λιμουζίνα της Toyota των 151.000 ευρώ!

Ομοιότητες δεν υπάρχουν μόνο στο αμάξωμα, αλλά και στο εσωτερικό της ναυαρχίδας για την ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία -όχι μόνο για την Aurus, αλλά γενικότερα για τον κλάδο του αυτοκινήτου στη Ρωσία. Oι οριζόντιες γραμμές και οι επίπεδες επιφάνειες κυριαρχούν στο μινιμάλ σχεδιαστικά ταμπλό με τα λίγα χειριστήρια, τη μεγάλη οθόνη και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Φυσικά η πολυτέλεια είναι διάχυτη και ενισχύεται από τις δερμάτινες επενδύσεις σε κάθε επιφάνεια σε συνδυασμό με τα διακοσμητικά από ξύλο. Παράλληλα η πλειονότητα των κουμπιών, οι αεραγωγοί και οι χειρολαβές είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Τους άπλετους χώρους του πίσω καθίσματος στο Senat αναλαμβάνει να επιδείξει ο Nikolai Valuev, νυν βουλευτής και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών στην πυγμαχία. Κάτι που δεν επιδέχεται της παραμικρής αμφιβολίας το τρομακτικό παρουσιαστικό του, στο οποίο δεσπόζουν τα 213 εκατοστά του ύψους.

Διαβάστε επίσης: Πόσο έχει η BMW Σειρά 8 Coupe στην Ελλάδα;

Την κίνηση του Aurus Senat αναλαμβάνει ένα υβριδικό σύνολο, που αποτελείται από έναν twinturbo V8 4.4 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυαστική απόδοση αγγίζει τους 600 ίππους (598 για την ακρίβεια), η οποία μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 9τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Γενάρη του 2019 και για τον πρώτο χρόνο παραγωγής η Aurus υπολογίζει να διαθέσει 150 αυτοκίνητα. Στο μέλλον, ωστόσο, σχεδιάζει να προχωρήσει σε εξαγωγές και να «εκτοξεύσει» τις πωλήσεις στις 10.000 μονάδες ετησίως.

Get it on Google Play Download on the App Store