Θηριώδες Ford ισοπεδώνει τα πάντα (+video)

Οι Αμερικανοί λατρεύουν τα αγροτικά αυτοκίνητα. Επί σειρά δεκαετιών ένα τέτοιο «σαρώνει» τις πωλήσεις στην εγχώρια αγορά (Ford F-150), οπότε είναι λογικό κι αναμενόμενο ο χώρος της βελτίωσης να προσφέρει άπειρες επιλογές στην διαμόρφωση των pick up. Όχι μόνο στην εμφάνιση, βέβαια, αλλά κυρίως στα μηχανικά μέρη και τον βαθμό «τρομοκρατίας» που επιβάλλουν στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

Δείτε ακόμη: Τσιγκούνης πήγε για πλύσιμο το αυτοκίνητο στο ποτάμι! (+video)

Το εν λόγω Ford F-350 είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, στο οποίο ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να το μετατρέψει σε κάτι που περισσότερο παραπέμπει στα monster trucks, παρά σε αυτοκίνητο δρόμου. Η Defco πήρε το κορυφαίο μοντέλο της σειράς Super Duty της Ford και το βελτίωσε ώστε να μην βλέπει τίποτα άλλο στον δρόμο. Κυριολεκτικά. Η νέα ανάρτηση και τα ελαστικά αύξησαν την απόσταση από το έδαφος στο 1 μέτρο, καθιστώντας το F-350 πραγματικό «οδοστρωτήρα». Ειδικά όταν στον διάβα του στέκονται ανυπεράσπιστα αυτοκίνητα όπως τα Toyota Prius και Infiniti Q40.

Αρωγός στο ισοπεδωτικό έργο του Defco F-350 Super Duty παίζει ο πετρελαιοκινητήρας του, ο οποίος κοντράρει ακόμα και νταλίκα στον τομέα της ροπής. Στην εργοστασιακή του μορφή ο PowerStroke V8 των 6.7 λίτρων αποδίδει 450 ίππους και 1.267 Nm ροπής. Σαν να μην έφταναν τα σχεδόν 1.300 Nm ροπής, η Defco αποφάσισε να βελτιώσει λίγο ακόμα την απόδοσή του φτάνοντας τo αδιανόητο νούμερο των 1.900 Nm ροπής!

Το κράμα αγροτικού-τανκ μάλιστα αποτελεί διαγωνισμό κλήρωσης στο επίσημο site της εταιρίας. Ευκαιρία, λοιπόν, να αποκτήσετε τη… μπουλντόζα που πάντα ονειρευόσασταν.

Δείτε ακόμη: Πως φτιάχνεται ο V8 κινητήρας της BMW M850i (+videos)

Get it on Google Play Download on the App Store