Θωρηκτό κινεζικό SUV 5 μέτρων σε τιμή μικρομεσαίου

Δεν σταματούν οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες να παρουσιάζουν νέα μοντέλα, από μίνι έως τεράστια SUV, όπως είναι και το εικονιζόμενο θωρηκτό. Πρόκειται για το καινούργιο GAC GS8, με τα πληθωρικά χαρακτηριστικά, αλλά σε τιμές επιπέδου μικρομεσαίων SUV.

Οι σχεδιαστές της κινεζικής φίρμας φαίνεται ότι εμπνεύστηκαν από το μεγάλο SUV της Hyundai, το Palisade, αφού το θυμίζει αρκετά, ειδικά στο πλάι και πίσω. Το GS8 διατίθεται σε δύο εκδόσεις με διαφορετικές μάσκες, όπου κοινό τους στοιχείο είναι το πολύ μεγάλο μέγεθός τους. Παράλληλα τα κάθετα φώτα, οι πολλές επίπεδες επιφάνειες και η κάπως τετραγωνισμένη αισθητική, τονίζουν ακόμα περισσότερο την επιβλητική του εμφάνιση. Ο κινεζικός «γίγαντας» στη βασική έκδοση έχει μήκος 4.980 χλστ., πλάτος 1.950 χλστ., ύψος 1.780 χλστ. και μεταξόνιο 2.920 χλστ. Το XL αμάξωμα κινεί ένα 2λιτρο turbo μηχανικό σύνολο με 250 ίππους και 400 Nm ροπής, δύναμη που μεταφέρεται στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς.

EVauto.gr: Το νέο site για την ηλεκτροκίνηση!

Υπάρχει και το υβριδικό GAC GS8 με λίγο μεγαλύτερο μήκος στα 5.015 χλστ. Το υβριδικό σύνολο χρησιμοποιεί τεχνολογία της Toyota, όμως βάση αποτελεί το 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ 190 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τα 236 άλογα και μεταφέρεται στους μπροστινούς ή σε όλους τους τροχούς μέσω ενός κιβωτίου CVT.

Στο εσωτερικό με τις ευθείες γραμμές και επίπεδες επιφάνειες κυριαρχεί η πολύ μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, συνδυαστικά με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Στην καμπίνα του μπορούν να φιλοξενηθούν έως 7 άτομα, τα οποία έχουν στη διάθεσή τους τα πάντα σε εξοπλισμό.

Οι τιμές του GAC GS8 στην Κίνα ξεκινούν από 186.800 γουάν (σημερινή ισοτιμία 26.580 ευρώ), όσο πωλούνται εκεί μικρομεσαία SUV γνωστών ευρωπαϊκών ή ιαπωνικών εταιρειών. Το πιο πλούσιο 4κίνητο υβριδικό κοστίζει στην Κίνα 246.800 γουάν (35.120 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store