Το ακριβό κινεζικό μεσαίο SUV Hongqi HS5

Τα κινεζικά αυτοκίνητα γίνονται ολοένα και πιο σύγχρονα και ανταγωνιστικά, ενώ και ο σχεδιασμός τους έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, αν και οι… αντιγραφές παραμένουν, αλλά όχι σε επίπεδο «copy-paste». Οι τοπικές αυτοκινητοβιομηχανίες είναι πολλές και αρκετές έχουν δημιουργήσει κοινοπραξίες με ευρωπαϊκές μάρκες έτσι ώστε να παράγουν και να πωλούν στην Κίνα τα προϊόντα τους.

Δείτε ακόμη: Πόσο πωλούνται κινεζικά SUV στη Βουλγαρία;

Φυσικά και εκεί τα SUV μοντέλα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και συνεχώς πληθαίνουν. Μία από τις νέες και ελκυστικές (από πλευράς σχεδιασμού) προτάσεις, είναι και το Hongqi HS5 (Hongqi σημαίνει κόκκινη σημαία), ένα μεσαίο πολυτελές SUV μήκους 4,76 μ., πλάτους 1.907 χλστ., ύψους 2.700 χλστ. και με μεταξόνιο 2.870 χλστ., το οποίο παράγεται από την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία FAW. Πληροφοριακά, η Hongqi ιδρύθηκε το 1958 και είναι η παλαιότερη μάρκα επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα.

Εξωτερικά, το Hongqi HS5 θυμίζει σε αρκετά σημεία μοντέλα της Audi, ενώ στο εσωτερικό του η μεγάλη ενιαία οθόνη που ενσωματώνει τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων παραπέμπει σε Mercedes. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται όλα τα γνωστά στοιχεία ασφαλείας και ανέσεων, όπως είναι ESP, 6 αερόσακοι, τα συστήματα αυτόνομης πέδησης, ειδοποίησης ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης και τυφλών σημείων, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, head-up display κ.λπ.

Δείτε ακόμη: Το πρώτο κινέζικο SUV Made in Europe!

Την κίνηση του Hongqi HS5 ένα 2.0 λτ. turbo μηχανικό σύνολο απόδοσης 224 ίππων και 340 Nm ροπής, το οποίο συνδυάζεται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και με κίνηση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς. Η επιτάχυνση των 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 8,2 δλ., η τελική ταχύτητα φτάνει τα 210 χλμ./ώρα και η μεικτή κατανάλωση είναι 7,9 λτ./100 χλμ. (για το 2κίνητο μοντέλο).

Τέλος, οι τιμές του κυμαίνονται μεταξύ 200.000  – 270.000 γουάν (25.900 – 35.000 ευρώ) και το τοποθετούν ψηλά για τα δεδομένα των κινεζικών αυτοκινήτων, αλλά πιο χαμηλά συγκριτικά με τα ευρωπαϊκά μοντέλα.

Δείτε ακόμη: Το νέο μεγάλο κινεζικό SUV των… 9.300 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store