Το απόλυτο πυροσβεστικό Mercedes Unimog (+video)

Τα οχήματα της Mercedes-Benz Unimog είναι γνωστά εδώ και δεκαετίες για τα σκληροτράχηλα χαρακτηριστικά τους και τη δυνατότητά τους να κινηθούν σε πολύ δύσβατα σημεία, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια σε δύσκολες καταστάσεις. Όπως είναι και στην κατάσβεση πυρκαγιών, όπου το συγκεκριμένο πυροσβεστικό όχημα το οποίο βασίζεται στο Unimog U 5023, είναι το σωτήριο όχημα για τέτοιες καταστάσεις.

Διαβάστε ακόμη: Νέα Mercedes X 350 d V6 με επιδόσεις GTi (+video)

Το συγκεκριμένο πυροσβεστικό ανήκει στην εθελοντική πυροσβεστική υπηρεσία του Kirchzarten στη νοτιοδυτική Γερμανία και αποτελεί το κατάλληλο μέσο για την καταπολέμηση πιθανής πυρκαγιάς στο μεγάλο δάσος του Μέλανα Δρυμού. Η μεγάλη απόσταση από το έδαφος των 450 χιλιοστών, τα τεράστια λάστιχα και φυσικά τα συστήματα της τετρακίνησης, επιτρέπουν στο Unimog U 5023 TLF 4000 των 14,5 τόνων να κινηθεί παντού.

Το θηριώδες πυροσβεστικό όχημα μπορεί να μεταφέρει μέχρι 4.000 λίτρα νερό συν 500 λίτρα αφρό, ενώ μέσω μιας φυγοκεντρικής αντλίας μπορεί να αντλήσει 3.000 λίτρα το λεπτό. Την κίνηση του Unimog U 5023 αναλαμβάνει ένα τετρακύλινδρο μηχανικό σύνολο OM 934 engine (BlueTec 6) χωρητικότητας 5.132 κ.εκ. με απόδοση 231 ίππους και 900 Nm ροπής.

Διαβάστε ακόμη: Κι όμως… ξεκόλλησε από εκεί η Mercedes (+video)

Δείτε το πυροσβεστικό όχημα και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store