Το ισχυρότερο SUV Rezvani TANK των 1.000 ίππων!

Η αμερικανική εταιρεία Rezvani παρουσίασε το νέο εκκεντρικό της δημιούργημα, το ολοκαίνουριο Rezvani TANK, ένα Xtreme Utility Vehicle (XUV) για χρήση δρόμου, το οποίο θυμίζει θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα με ρόδες αντί ερπύστριες.

Δείτε ακόμη: Η νέα Shelby GT500 «ρίχνει» στην McLaren F1!

Την κίνησή του στην κορυφαία έκδοση αναλαμβάνει ένα 6.2 λτ. V8 υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο προερχόμενο από το Dodge Demon, ωστόσο με τις βελτιώσεις της Rezvani η απόδοσή του έχει φτάσει τους 1.000 ίππους και τα 1.180 Nm ροπής (έναντι 840 PS και 1.044 Nm). Ισχύς που το κάνει το ισχυρότερο SUV παραγωγής στον κόσμο.

Το νέο Rezvani TANK βασίζεται σε πλαίσιο τύπου σκάλας και διαθέτει επιλεκτική τετρακίνηση. Η βάση του δεν αναφέρεται, ωστόσο με μια προσεκτική ματιά φαίνεται ότι το κεντρικό τμήμα του αμαξώματος παραπέμπει στο νέο Jeep Wrangler, ενώ το εσωτερικό προέρχεται σχεδόν αυτούσιο από το εν λόγω Jeep. Εξωτερικά, η σχεδίασή του θυμίζει περισσότερο όχημα από ταινία επιστημονικής φαντασίας και το σίγουρο είναι ότι μόνο απαρατήρητο δεν θα περνάει όπου και να βρεθεί.

Δείτε ακόμη: Πολλά κυβικά ατμόσφαιρα ή λίγα με τούρμπο;

Οι μηχανικοί της Rezvani έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα και στο στήσιμο των αναρτήσεων, έτσι ώστε να το κάνουν το πιο ικανό αλλά και άνετο SUV στον πλανήτη. Για την επαφή με το έδαφος φροντίζουν τα χωμάτινα ελαστικά διαμέτρου 37 ιντσών, ενώ τα αγωνιστικά αμορτισέρ της Fox, ο άξονας Dynatrac, τα ενισχυμένα φρένα και τα μεγαλύτερα μετατρόχια κάνουν ασταμάτητο το… πολιτικό τανκ.

Για όσους θέλουν έξτρα προστασία, υπάρχει και το TANK Military Edition με θερμική κάμερα, αλεξίσφαιρα παράθυρα, θωράκιση Kevlar, στρατιωτικά run flat ελαστικά, ηλεκτρομαγνητική προστασία, ενισχυμένη ανάρτηση, ηλεκτροφόρες εξωτερικές χειρολαβές, σειρήνα, πρώτες βοήθειες κ.λπ.

Δείτε ακόμη: Τα πιο αξιόπιστα και ζημιάρικα μικρά αυτοκίνητα

Το νέο Rezvani TANK προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις, τις TANK, TANK X, TANK Military Edition και TANK X Military Edition. Οι τιμές του ξεκινούν από 155.000 δολάρια (138.410 ευρώ) για τη βασική έκδοση με τον 3.6 λτ. V6 κινητήρα των 285 ίππων. Επίσης, υπάρχουν οι επιλογές του V8 6.4 λτ. 500 PS ή του 3.0 λτ. ντίζελ των 285 ίππων. Το ισχυρότερο μοντέλο των 1.000 ίππων κοστίζει από 295.000 δολάρια (263.430 ευρώ) στην έκδοση TANK Military Edition και το κορυφαίο TANK X Military Edition ανεβαίνει στα 349.000 δολάρια (311.650 ευρώ).

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store