To κινεζικό SUV των 586 ίππων σε τιμή για κλάματα

Τα κινεζικά αυτοκίνητα είναι γνωστά για τις χαμηλές τιμές τους, παρόλη την αναβάθμιση που έχουν δεχτεί, αν και σε επίπεδο κινητήρων δεν ενθουσιάζουν με τις επιδόσεις τους. Ωστόσο, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όπως είναι το νέο πληθωρικό SUV Denza Χ, το οποίο προσφέρει ένα ακαταμάχητο συνδυασμό ισχύος, επιδόσεων και τιμής, που σίγουρα θα ήθελαν να είχαν πολλές ευρωπαϊκές -και όχι μόνο- εταιρείες. Πληροφοριακά, η εταιρεία Denza ιδρύθηκε το 2010 και ανήκει 50% στην BYD και 50% στην Daimler AG.

Δείτε ακόμα: Τα πιο φθηνά μικρά αυτοκίνητα με turbo κινητήρες

Το εντυπωσιακό Denza X προσφέρεται ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο και ως Plug-in hybrid. Το επιβλητικό αμάξωμά του χαρακτηρίζεται από τις απαλές καμπύλες και τα λεπτά μακρόστενα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, δίχως να έχει περιττά στοιχεία εντυπωσιασμού. Από πλευράς διαστάσεων έχει μήκος 4.890 χλστ., πλάτος 1.950 χλστ., ύψος 1.720 χλστ. και μεταξόνιο 2.820 χλστ., ενώ πατάει σε ζάντες 20 ή 22 ιντσών (ανάλογα την έκδοση).

Σύγχρονο με μινιμάλ αισθητική είναι και το εσωτερικό του Denza X, όπου ο σχεδιασμός και κάποιες επενδύσεις και χειριστήρια θυμίζουν μοντέλα της Mercedes. Άλλωστε, τόσο εξωτερικά (στα εμπρός φτερά και στο πίσω καπό), όσο και στο εσωτερικό (στο ταμπλό), φέρει την υπογραφή της Mercedes-Benz. Κυρίαρχο στοιχείο στο κέντρο του ταμπλό αποτελεί η πολύ μεγάλη οθόνη αφής των 15,6 ιντσών, ενώ ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων με την οθόνη των 12,3 ιντσών.

Δείτε ακόμα: Καινούργια αυτοκίνητα με έως 15.000 ευρώ

Το πιο ισχυρό Denza Χ Plug-in hybrid εφοδιάζεται με ένα 4κύλινδρο κινητήρα 2.0 λτ. και ηλεκτροκινητήρες, συνδυαστικής ισχύος 586 ίππων και 950 Nm ροπής. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται σε όλους τους τροχούς, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε 4,3 δλ. και τη μέγιστη ταχύτητα να σταματά στα 180 χλμ./ώρα. Η μεικτή κατανάλωση είναι 1.8 λτ./100 χλμ. και η αυτονομία με την ηλεκτρική ενέργεια φτάνει τα 81 χιλιόμετρα (NEDC).

Η πρώτη έκδοση πωλείται στην τιμή των 289.800 γουάν (τρέχουσα ισοτιμία 35.700 ευρώ), όταν για παράδειγμα η νέα Mercedes GLA 200 1.33 λτ. 163 PS κοστίζει στην Κίνα από 303.800 γουάν (37.425 ευρώ). Στον πάρα πολύ πλούσιο βασικό εξοπλισμό του Denza Χ Plug-in hybrid περιλαμβάνονται ESP, 6 αερόσακοι, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση της λωρίδας, προειδοποίηση τυφλών σημείων, full LED φώτα, πανοραμική συρόμενη ηλιοροφή, αυτόματος κλιματισμός, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, ηλεκτρικό κάθισμα οδηγού – συνοδηγού και πάρα πολλά ακόμη.

Δείτε ακόμα: Μικρά SUV με κινητήρες LPG και CNG

Get it on Google Play Download on the App Store