Το νέο Audi Quattro των 816 PS και 1 εκ. ευρώ!

Το θρυλικό Audi Quattro πρόκειται να αποκτήσει το μελλοντικό του διάδοχο, ο οποίος έκανε την πρεμιέρα του σε πρωτότυπη μορφή, όμως θα μπει στην παραγωγή και θα έχει εξωπραγματικά χαρακτηριστικά. Πίσω από το όλο εγχείρημα δεν βρίσκεται η Audi, αλλά η γερμανική εταιρεία E-Legend AG. Μέσω του σπορ μοντέλου EL1 έχει στόχο να δημιουργήσει ένα υψηλών επιδόσεων αυτοκίνητο της σύγχρονης, εξηλεκτρισμένης εποχής.

Το E-Legend EL1 θα βασίζεται σε μια μοναδική πλατφόρμα μονοκόκ, φτιαγμένη από ανθρακόνημα. Τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του έχει επιμεληθεί ο ιδρυτής της E-Legend, Marcus Holzinger, ενώ η έμπνευση από το Audi Quattro δεν ήρθε τυχαία, μιας και ο πατέρας του είχε εργαστεί στον σχεδιασμό του παλιού σπορ Audi. Επίσης, ο Holzinger είχε δουλέψει και ως σχεδιαστής για την VW, ενώ η έδρα της E-Legend βρίσκεται στην πόλη Beilngries, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα κεντρικά της Audi στο Ingolstadt.

Το αμιγώς ηλεκτρικό EL1 θα είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανθρακόνημα και το συνολικό του βάρος θα φτάνει τα 1.680 κιλά. Κάτω από το άκρως δυναμικό του αμάξωμα θα υπάρχουν τρεις ηλεκτροκινητήρες (ένας στον εμπρός άξονα και δύο στον πίσω), συνολικής απόδοσης 816 ίππων. Η κίνηση θα μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, με την επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 2,8 δλ., τα 0-200 χλμ./ώρα σε 10 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα υπολογίζεται στα 255 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία βάρους 550 κιλών και ενεργειακής απόδοσης 90 kWh, είναι τοποθετημένη στο κεντρικό τούνελ και κάτω από τα πίσω καθίσματα. Η αυτονομία θα φτάνει τα 400 χιλιόμετρα ακόμα και με γρήγορη οδήγηση, ενώ θα έχει τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης 150 Kw με ενσωματωμένο φορτιστή 22 kW.

Συνολικά 30 αντίτυπα του EL1 θα κατασκευαστούν, με τιμή εκάστου που θα ξεκινά στη Γερμανία από τα 1,06 εκατομμύρια ευρώ (890.000 ευρώ χωρίς φόρους)! Αργότερα θα ακολουθήσουν και δύο άλλα μοντέλα ίδιου τύπου, από 30 οχήματα το καθένα (συνολικά 3×30). Τα πρώτα 12 EL1 θα παραδοθούν στους πελάτες τους στα τέλη του 2023, με τα υπόλοιπα 18 να ακολουθούν το 2024.

Get it on Google Play Download on the App Store