Το νέο διπλοκάμπινο αγροτικό των 7.600 ευρώ

Ένα νέο διπλοκάμπινο pickup και συγκεκριμένα το πρώτο της παρουσίασε η κινεζική μάρκα Wuling, το μοντέλο Zhengtu, με την πάρα πολύ χαμηλή τιμή. Να υπενθυμίσουμε ότι η Wuling ανήκει στον όμιλο της General Motors, ενώ το αυτοκίνητό της που έχει γίνει μεγάλη εμπορική επιτυχία, είναι το μίνι 4θέσιο ηλεκτρικό Hong Guang MINI EV.

Το αγροτικό Zhengtu είναι μακρύ (5.105 μ. μήκος), στενό (1.640 χλστ. πλάτος), ψηλό (1.810 χλστ.) και με μακρύ μεταξόνιο (3.160 χλστ.). Εντύπωση προκαλούν οι δυσανάλογα μικροί τροχοί σε σχέση με τον όγκο του αμαξώματος, όπως διακρίνεται από τις φωτογραφίες (δεν αναφέρεται διάσταση ζαντών). Ο χώρος φόρτωσης του Zhengtu έχει μήκος 2.000 χλστ. και μπορεί να μεγαλώσει χάρη στα πλευρικά πάνελ που ανοίγουν. Έτσι διευκολύνεται σημαντικά η φορτοεκφόρτωση μικρών και μεγάλων αντικειμένων. Πρόσθετα, τέσσερις εσωτερικές ενισχυμένες δοκοί αυξάνουν την αντοχή των πλευρικών πλαισίων κατά 20%, παρέχοντας αποτελεσματική προστασία για το μεγάλο χώρο.

Στο 5θέσιο εσωτερικό μπορούν να μετακινηθούν 2+3 επιβάτες με άνεση. Για να μεγιστοποιηθεί η άνεση, το Zhengtu πληροί τα ίδια πρότυπα θορύβου, δόνησης και τραχύτητας με τα επιβατικά αυτοκίνητα. Το εσωτερικό είναι εξοπλισμένο με μια οθόνη πολυμέσων 8 ιντσών, με φωνητικές εντολές και σύστημα πλοήγησης. Ο σχεδιασμός είναι αναμενόμενα πολύ απλός, όπως και η ποιότητα, κρίνοντας και από τις επενδύσεις στις πόρτες όπου φαίνονται οι μεταλλικές επιφάνειες.

Την κίνηση του Wuling Zhengtu αναλαμβάνει ένα μηχανικό σύνολο βενζίνης 1.5 λτ., με ισχύ 99 ίππων. Από πλευράς εξοπλισμού ασφαλείας, το μόνο στοιχείο που αναφέρεται είναι το ABS με EBD.

Οι τιμές του στην Κίνα είναι εξαιρετικά χαμηλές. Οι δύο εκδόσεις πωλούνται έναντι 58.800 και 62.800 γουάν (σημερινή ισοτιμία 7.600 και 8.120 ευρώ αντίστοιχα). Πληροφοριακά, άλλα κινεζικά pickup μεσαίων διαστάσεων πωλούνται στην Κίνα τουλάχιστον τα διπλάσια λεφτά.

Get it on Google Play Download on the App Store