Το νέο σπορ μεσαίο σεντάν των 12.900 ευρώ

Η κινεζική εταιρία GAC (Guangzhou Automobile Group) παρουσίασε το νέο και ομολογουμένως ενδιαφέρον σχεδιαστικά μεσαίο σεντάν μοντέλο της Trumpchi, το οποίο διαθέτει σύγχρονα χαρακτηριστικά σε κάθε επίπεδο.

Το δυναμικής αισθητικής τύπου κουπέ αμάξωμά του έχει μήκος 4.700 χλστ., πλάτος 1.850 χλστ., ύψος 1.432 χλστ. και μεταξόνιο 2.736 χλστ. Μπροστά εμφανίζει μια πολύ επιθετική όψη με τη μεγάλη εξαγωνική μάσκα και τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα. Τα πλαϊνά του θυμίζουν αντίστοιχης κατηγορίας Kia, ενώ το πίσω άκρο παραπέμπει σε σεντάν Corolla. Συνολικά, το ντιζάιν του είναι εμπνευσμένο από σεντάν ιαπωνικά και κορεατικά μοντέλα.

Στο θάλαμο των επιβατών ακολουθείται η νέα «πεπατημένη», όπου κυριαρχεί μια μεγάλη ενιαία οθόνη. Αυτή ενσωματώνει τον πίνακα οργάνων των 10,25 ιντσών και το σύστημα πολυμέσων των επίσης 10,25 ιντσών. Τα φυσικά χειριστήρια είναι λίγα, ενώ εντυπωσιακό στοιχείο αποτελεί και η «αιωρούμενη» κεντρική κονσόλα.

Το GAC Trumpchi βασίζεται στην πλατφόρμα GPMA (Global Platform Modular Architecture) της μάρκας, η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο crossover Trumpchi GS4. Οι αναρτήσεις του είναι ανεξάρτητες σε όλους τους τροχούς και η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς.

Η αρχική του έκδοση τροφοδοτείται από ένα turbo μηχανικό σύνολο 1.5 T-GDI, με απόδοση 177 ίππων και 270 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 ταχυτήτων, η κινεζική σπορ «κούρσα» επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα. Στο άμεσο μέλλον θα λανσαριστεί στην Κίνα με ισχυρότερο 2λιτρο turbo μηχανικό σύνολο, καθώς και με υβριδικό.

Στη χώρα παραγωγής και καταγωγής του, οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 98.800 έως 128.800 γουάν (σημερινή ισοτιμία 12.890 έως 16.800 ευρώ). Ενδεικτικά, το ανταγωνιστικό Hyundai Elantra 1.5 115 PS πωλείται στην Κίνα  από 99.800 γουάν.

Get it on Google Play Download on the App Store