To πιο σκληρό θωρακισμένο για πολιτική χρήση!

To όνομα του θηρίου που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι Marauder και έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία Paramount Group. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η εταιρεία κατασκευής δεν έχει καμία σχέση με την κινηματογραφική εταιρεία. Ιδρύθηκε το 1994 και έχει ειδίκευση στην κατασκευή θωρακισμένων οχημάτων, ενώ επιπρόσθετα κατασκευάζει και στρατιωτικά αεροσκάφη.

Δείτε ακόμη: Peugeot 205 GTi. Θρυλικό και… θωρακισμένο!

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει παραχθεί σε 250 κομμάτια, προσφέρεται σε πολιτικές, αλλά και στρατιωτικές εκδόσεις οι οποίες στην ουσία διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους. Όσο ελάχιστα μπορείτε να χαρακτηρίσετε ένα πολυβόλο στην οροφή του. Το μήκος του αγγίζει τα 6.440 χλστ., το ύψος τα 2.745 χλστ., με το πλάτος να ανέρχεται στα 2.660 χλστ. και η απόσταση από το έδαφος είναι 420 χλστ. Δύο άτομα θα βολευτούν στις εμπρός θέσεις και άλλοι οκτώ επιβάτες στα πίσω καθίσματα.

Το θηριώδες όχημα κινείται από έναν 5.9 λίτρων κινητήρα πετρελαίου, με ιπποδύναμη 300 ίππων, ενώ η ροπή αγγίζει τα 1.100 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται και στους 4 τροχούς, ενώ η αυτονομία του αγγίζει τα 700 χλμ.

Διαβάστε επίσης: Τεθωρακισμένο αμφίβιο όχημα χρησιμοποιείται ως TAXI! (video)

Το Marauder περνάει μέσα από τοίχους, «περνάει» πάνω από άλλα αυτοκίνητα και δεν καταλαβαίνει τίποτε, όπως δεν καταλαβαίνει τίποτε κι αν βάλλετε εναντίον του με πολυβόλο όπλο, αλλά και με δυναμίτη. Για την ακρίβεια η θωράκιση του αντέχει σφαίρα διαμετρήματος 12,7 χλστ., ενώ έχει προστασία από δυναμίτη μέχρι και 8 κιλά. Σε ότι αφορά τις θερμοκρασίες λειτουργίας, δεν θα αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα είτε πρέπει να λειτουργήσει στους -20, είτε στους +50! Το Marauder είναι ένα θωρακισμένο το οποίο μπορεί να κινηθεί με άνεση, είτε σε εμπόλεμη ζώνη, είτε σε δημόσιους δρόμους! Αρκεί να έχετε να καταβάλετε το αντίτιμο των 500.000 δολαρίων!

Get it on Google Play Download on the App Store