To ρωσικό «Wrangler» που θυμίζει Hummer (+video)

Το Wrangler διατηρεί πιστό κοινό σε παγκόσμια κλίμακα, τόσο σε αγοραστικό όσο και κατασκευαστικό επίπεδο. Πολλοί ορέγονται το διαχρονικό του σχήμα, παρουσιάζοντας κατά καιρούς διάφορα αυτοκίνητα που θυμίζουν το εμβληματικό Jeep. Η ρωσική VPK πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, συνδυάζοντας την αύρα του Wrangler με τον χαρακτήρα του πρώτου Hummer!

Η VPK αποτελεί το στρατιωτικό τμήμα της GAZ, επιφορτισμένο με την κατασκευή οχημάτων για τέτοια χρήση. Το Strela είναι το νεότερο εξ αυτών, έχοντας παρουσιαστεί πέρσι και συνιστώντας στην ουσία το αντίστοιχο του Humvee. Τώρα ήρθε η ώρα για την έκδοση δρόμου, η οποία έχει πολύ μεγάλες διαφορές σε σχέση με τη μάχιμη. Καταρχάς, η εμφάνιση. Το στρατιωτικό Strela είναι αυτό

To πολιτικό, αντίθετα, παραπέμπει ευθέως στο Wrangler. Τα στρογγυλά φανάρια στις άκρες του αμαξώματος και η μάσκα με τις κάθετες γρίλιες, δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία ως προς την πηγή έμπνευσης. Διαστάσεις δεν ανακοινώνονται, ωστόσο οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως είναι αρκετά κοντά σε αυτές του στρατιωτικού, που εκτείνεται σε 4,7 μέτρα μήκους, 2,2 μέτρα πλάτους και 2,1 μέτρα ύψος. Η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 250 χλστ., κάτι που πιθανότερα να ισχύει και για την έκδοση δρόμου.

Για την κίνηση του Strela φροντίζει ένας τετρακύλινδρος ντίζελ 2.8 λίτρων της Cummins, απόδοσης 149 ίππων. Οι τέσσερις τροχοί παραλαμβάνουν την ισχύ μέσω 5τάχυτου χειροκίνητου ή 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, έχοντας να κινήσουν 2,7 τόνους. Ούτε επιδόσεις ανακοινώνουν οι Ρώσοι, όμως το στρατιωτικό των 4,7 τόνων και 200 ίππων φτάνει έως τα 155 χλμ./ώρα. Η VPK είναι αρκετά κρυψίνους και για την παραγωγή, καθώς το μόνο που αναφέρει είναι πως αρχικά θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό και «εκλεκτή πελατεία».

Get it on Google Play Download on the App Store