Υβριδικό αυτοκίνητο με πεντάλ σε απίστευτη τιμή!

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν οδηγηθεί στον εξηλεκτρισμό των μοντέλων τους, προκειμένου να μειώσουν την κατανάλωση των κινητήρων σε βενζίνη, πετρέλαιο κ.λπ., έως και να τη μηδενίσουν μέσω των 100% ηλεκτρικών. Τα υβριδικά είναι η νέα τάση στο χώρο της αυτοκίνησης, από τα πιο μικρά οχήματα, έως τα πολυτελείας. Κάποιοι χαριτολογώντας λένε ότι σε λίγο καιρό για να μειωθεί η κατανάλωση, θα αρχίσουμε να τραβάμε πεντάλ, σαν τα ποδήλατα.

Να λοιπόν που αυτό γίνεται πραγματικότητα! Όσο και αν ακούγεται σαν ανέκδοτο, η γερμανική εταιρεία Twike ετοιμάζει ένα τέτοιο όχημα, το Twike 5. Το αποκαλεί «Human Power Hybrid» και είναι ένα τρίκυκλο μήκους 3.327 χλστ., πλάτους 1.552 χλστ., ύψους 1.235 χλστ. και με μεταξόνιο 2.424 χλστ. Το σφηνοειδές του αμάξωμα με τον αεροδυναμικό συντελεστή cd: 0,24 ζυγίζει περίπου 600 κιλά και είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και συνθετικά υλικά.

Η μέγιστη ισχύς των 95 ίππων του ηλεκτροκινητήρα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, ενώ η ενέργεια αντλείται από δύο διαφορετικού μεγέθους μπαταρίες. Η μικρότερη έχει χωρητικότητα 18 kWh και πετυχαίνει μέγιστη αυτονομία 250 χλμ., με τελική ταχύτητα 130 χλμ./ώρα. Η μεγαλύτερη των 36 kWh φτάνει τα 500 χλμ. αυτονομίας και με ανώτατη ταχύτητα τα 190 χλμ./ώρα. Η μεικτή κατανάλωση είναι 7,2 kWh/100 χλμ. και η φόρτιση μπορεί να γίνει σε πολλούς τύπους πριζών. Ενδεικτικά, σε 230V AC κάθε λεπτό ισοδυναμεί με 0,75 χλμ., ενώ σε 400V AC αυξάνεται στα 4,5 χλμ.

Οι αναρτήσεις του Twike 5 αποτελούνται από διπλούς συνδέσμους μπροστά και άξονα DeDion πίσω, μαζί με αντιστρεπτική δοκό. Δισκόφρενα υπάρχουν σε όλους τους τροχούς, όμως αντί για τιμόνι ενσωματώνει δύο μοχλούς εκατέρωθεν του οδηγού. Οι έως δύο επιβάτες του Human Power Hybrid οχήματος μέσω των πεντάλ υποβοηθούν τη φόρτιση της μπαταρίας και η εμβέλεια αυξάνεται. Έτσι λοιπόν, κάνουν τη γυμναστική τους και η ενέργεια δεν πάει χαμένη, μιας και μετατρέπεται σε ρεύμα. Επίσης, έχουν από πίσω τους ένα αξιοπρεπέστατο χώρο αποσκευών 300 λίτρων.

Το Twike 5 είναι προγραμματισμένο να κατασκευαστεί σε 500 αντίτυπα. Όσοι νομίζατε ότι θα είναι φθηνό λόγω των… πεντάλ, τότε γελιέστε. Η τιμή του θα κυμανθεί μεταξύ 39.900 ευρώ και 49.900 ευρώ! (τιμή Γερμανίας με ΦΠΑ 19% και ανάλογα την μπαταρία).

Get it on Google Play Download on the App Store