Υβριδικό κι εντυπωσιακό το πρώτο μοντέλο της CUPRA

Η επίσημη αποκάλυψη για το μυστηριώδες αυτοκίνητο που εμφανίστηκε πριν λίγους μήνες, είναι γεγονός. Το πρώτο μοντέλο της CUPRA, αμιγώς εξελιγμένο από το άλλοτε σπορ παρακλάδι της SEAT, ονομάζεται Formentor, διαθέτει υβριδική τεχνολογία και ξεχειλίζει δυναμισμό.

Δείτε ακόμα: Τσιπαρισμένο SEAT Leon Cupra με 370 άλογα

Πρώτη και καλύτερη η σχεδίαση, η οποία διακρίνεται για το αιχμηρό και απειλητικό εμπρός μέρος, αλλά και τους φαρδείς ώμους στο προφίλ, μαζί με την κεκλιμένη γραμμή της οροφής. Όλα αυτά τονίζουν το πλάτος και το παράστημα του αυτοκινήτου στον δρόμο, δίνοντας παράλληλα την έναν τόνο κουπέ-SUV στην ισπανική δημιουργία. Στο πίσω μέρος δεσπόζουν τα ενιαία φωτιστικά σώματα και ο μεγάλος διαχύτης με τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, σε μια διαρρύθμιση που θυμίζει ελαφρώς την αντίστοιχη της Lamborghini Urus.

Κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα, συναντάμε ένα plug-in υβριδικό σύνολο απόδοσης 245 ίππων. Η CUPRA δεν ανακοίνωσε περαιτέρω στοιχεία, όμως τα χαρακτηριστικά είναι πανομοιότυπα με το σύστημα που είδαμε στο Skoda Vision RS. O υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας TSI των 1.5 λίτρων και 150 ίππων συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 102 ίππων, το οποίο αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 13 kWh. Στο Formentor επιτρέπει την δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με το ρεύμα για 50 χιλιόμετρα βάσει WLTP, τα οποία γίνονται 70 με τον παλιό τρόπο μέτρησης NEDC.

Διαβάστε επίσης: CUPRA Ateca και Leon Cupra R λύνουν τις διαφορές τους (+video)

Προς το παρόν το Formentor φέρει την ταμπέλα «Concept», αλλά είναι σίγουρο πως θα περάσει στην παραγωγή χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές. Οι Ισπανοί περιμένουν να αυξήσει δραματικά τον όγκο πωλήσεων, ο οποίος ήδη από την πρώτη χρονιά αυτόνομης παρουσίας στην αγορά ήταν 40% πάνω, συγκριτικά με την εποχή που το «CUPRA» συνόδευε τα αυτοκίνητα της SEAT.

Get it on Google Play Download on the App Store