100.000 ευρώ για αυτή τη ζημιά σε Porsche Cayman;

Η οδήγηση στην πίστα δεν είναι εύκολη υπόθεση! Κι ειδικά αν η πίστα αυτή είναι το θρυλικό Nurburgring, όπου κατά καιρούς έχουν τσακιστεί πολλά αυτοκίνητα.

Κάπως έτσι την πάτησε και ο οδηγός της κόκκινη Porsche Cayman GTS, η οποία έπαθε σημαντική ζημιά κι ας μην της φαίνεται φαίνεται παρατηρώντας το βίντεο. Το γερμανικό μοντέλο επιδόσεων έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα κάτω από το όμορφο «κοστούμι» του, με την πρώτη εκτίμηση να κάνει λόγο πως το κόστος αγγίζει τα 97.841 ευρώ! Νούμερο που όπως αντιλαμβάνεστε στέλνει για ολική καταστροφή την άτυχη Cayman, μιας και και η τιμή για την επισκευή της ξεπερνάει την αξία του αυτοκινήτου την παρούσα χρονική στιγμή. Έπειτα από την εκτίμηση της ζημιάς τα 65.000 ευρώ αφορούν τα ανταλλακτικά που θα απαιτηθούν, ενώ 32.000 ευρώ είναι η αξία της εργασίας!

Τα 25.000 ευρώ από το σύνολο των ανταλλακτικών αφορούν την μπροστινή δομή της Cayman που έχει στραβώσει σε τέσσερα σημεία, ενώ έχουν καταστραφεί επίσης τόσο η ανάρτηση, όσο και το σύστημα διεύθυνσης. Σύμφωνα με την ανάλυση του ατυχήματος, ο έλεγχος χάθηκε με υψηλή ταχύτητα στο κοντέρ και πριν την πρόσκρουση, η Cayman πήδηξε πάνω από ένα κερμπ, καταστρέφοντας αρχικά το σύστημα εξαγωγής και τον πίσω διαχύτη. Έπειτα χτύπησε με το αριστερό μέρος κάνοντας τη ζημιά που σας περιγράψαμε παραπάνω. Το περίεργο είναι πως κανείς από τους αερόσακους δεν άνοιξε, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στην γωνία της πρόσκρουσης, αλλά και από το γεγονός πως «έσκασε» στα προστατευτικά, τα οποία απορρόφησαν μεγάλο ποσό ενέργειας από τη σύγκρουση.

Get it on Google Play Download on the App Store