20 εκατομμύρια δολάρια για πινακίδες κυκλοφορίας!

Δεν είναι τυπογραφικό, ούτε πρώιμο πρωταπριλιάτικο αστείο. Κάποιος πράγματι ζητάει 20 εκατομμύρια δολάρια (16,8 εκατ. ευρώ) για μια πινακίδα κυκλοφορίας!

Οι κατά παραγγελία πινακίδες ή «πινακίδες ματαιοδοξίας», όπως λέγονται στην Αμερική, πάντα ήταν ακριβές. Η αγορά/τροποποίηση κατά τα γούστα του ιδιοκτήτη μπορεί να φτάσει έως αρκετές χιλιάδες, αναλόγως του τι αναγράφεται. Αν κάποιος θέλει να γράψει το όνομά του, ας πούμε, θα χρειαστεί να πληρώσει κάμποσο παραπάνω. Αυτό που βλέπουμε σε αυτό το Volvo V70 πάντως, δεν έχει προηγούμενο.

Οι συγκεκριμένες πινακίδες είναι ιστορικής σημασίας στις Η.Π.Α., χρονολογούμενες στα τέλη της δεκαετίας του 70. Το 1977 ήταν η πρώτη χρονιά που το εκεί Υπουργείο Μεταφορών προσέφερε τη δυνατότητα εξατομίκευσης και η Νέα Υόρκη, η πρώτη πολιτεία με ανάλογες υπηρεσίες. Οι πινακίδες που βλέπουμε στο V70 αγοράστηκαν το 1979, μια χρονιά αργότερα από όταν επετράπη η χρήση έως 8 γραμμάτων (αρχικά έως 6). Εκτός από τις πιο παλιές εξατομικευμένες, είναι και οι μοναδικές Νέας Υόρκης που διασώζονται. Δυο ατού που ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να εκμεταλλευτεί όχι απλά στον υπερθετικό, αλλά σε εξωπραγματικό βαθμό.

Η τιμή για τα δυο αυτά κομμάτια μετάλλου, ορίζεται στα 20 εκατομμύρια δολάρια. Μαζί τους πωλείται και το αυτοκίνητο, ενώ ο πωλητής προθυμοποιείται να κάνει δώρο τα τέλη μεταβίβασης. Πραγματική ευκαιρία…

Get it on Google Play Download on the App Store