21.000€ για αλλαγή λαδιών; Καλύτερα μόνος σου (+video)

H Bugatti Veyron δεν είναι φθηνό αυτοκίνητο. Για την ακρίβεια είναι ένα από τα ακριβότερα που έχουν κυκλοφορήσει, με το κόστος της όταν ήταν καινούργια να ξεπερνάει το 1.000.000 ευρώ. Αν συνυπολογίσουμε τις διάφορες επετειακές/συλλεκτικές/ειδικές εκδόσεις, αλλά και τη συλλεκτικότητα ακόμα και της απλής είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς γιατί πλέον μπορεί να κοστίζει μέχρι και τα διπλά!

Δείτε ακόμα: Τι καίει και πόσα τέλη πληρώνει η Bugatti Chiron;

Πέρα από το στάτους και την αξία του αυτοκινήτου, ένας λόγος (ο βασικότερος, δηλαδή) για το αστρονομικό κόστος είναι ο κινητήρας. 16 κύλινδροι σε σχήμα W, 4 τούρμπο, 8.000 κυβικά και 1.001 -στην «βασική» έκδοση- ίπποι δεν έρχονται χωρίς κόπο. Ειδικά όταν αριθμοί τέτοιου επιπέδου θα πρέπει να συνδυάζονται με ευκολία στην οδήγηση, καθημερινότητα και χρήση σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες. Οπότε είναι απολύτως λογικό, οτιδήποτε αφορά την Veyron να είναι και πανάκριβο.

Η αλλαγή λαδιών φυσικά και δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Προφανώς και δεν έχει κανείς την απαίτηση να κοστίζει 100 ευρώ, αλλά οι 21.000 είναι υπερβολή. Με την πρώτη ματιά, τουλάχιστον. Κι αυτό γιατί η αλλαγή δεν περιορίζεται στην διαδικασία «σηκώνω αυτοκίνητο-ανοίγω τάπα κάρτερ-στραγγίζω κάρτερ-κλείνω». Για να αφαιρεθεί το λάδι πρώτα πρέπει να βγει το αεροδυναμικό κάλυμμα στο πάτωμα, που αποκαλύπτει τις 16 βίδες αποστράγγισης. Αφού φύγουν όλες, τα 17 λίτρα λαδιού μπορούν να στραγγιστούν μέχρι σταγόνας με τον παραδοσιακό τρόπο. Το φίλτρο λαδιού είναι επίσης εύκολα προσβάσιμο από κάτω. Εκεί που αρχίζουν τα βάσανα, είναι στην αναπλήρωση του κάρτερ.

Διαβάστε επίσης: Έτσι φτιάχνεται η Bugatti των 2 εκ. ευρώ (+video)

Για να μπουν τα καινούργια λάδια θα πρέπει πρώτα να απομακρυνθεί ολόκληρο το πίσω μέρος. Εκτός της λεπτότητας που απαιτεί η διαδικασία, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε το γεγονός πως πολλές από τις βίδες είναι κρυμμένες. Πολυπλοκότητα=έξτρα προσπάθεια=εργατικά «στον Θεό». Ευτυχώς, το παρακάτω video μας δείχνει πώς μπορεί να κάνει κάποιος μόνος του τα μικρά service στην Veyron του. Χρειάζεται και τον αντίστοιχο εξοπλισμό, αλλά εάν μπορεί να αγοράσει ένα hypercar δεν θα έχει πρόβλημα να αποκτήσει 10 εργαλεία.

Get it on Google Play Download on the App Store