254 οδηγοί με e-scooter έχασαν το δίπλωμα τους!

Το Oktoberfest ένα από τα αγαπημένα event των Γερμανών, λαμβάνει χώρα στα τέλη του Σεπτέμβρη (ναι, παραπλανεί το όνομα) και εκεί εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου πίνουν μέχρι τελικής πτώσεως.

Για όσους δεν γνωρίζουν, να ενημερώσουμε ότι το Oktoberfest δεν είναι απλά ένα φεστιβάλ μπύρας που πολλοί μπορεί να έχετε στο μυαλό σας, αλλά πρόκειται για τους ετήσιους εορτασμούς προς τιμήν του γάμου του Πρίγκιπα Λουδοβίκου της Βαυαρίας και της Πριγκίπισσας Τερέζας της Σαξονίας, που έγιναν το 1810.

Δείτε ακόμα: Δίδυμοι έκαναν «τράμπα» το ίδιο δίπλωμα για 20 χρόνια!

Σε κάθε φεστιβάλ καταναλώνονται περίπου 6,4 εκατ. λίτρα μπύρας, και μάλιστα με αρκετή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, που αγγίζει το 6%. Οπότε λογικό κι επόμενο ο κόσμος να φεύγει «κουδούνι» από εκεί και η τροχαία της Γερμανίας να κάνει… πάρτι με τις κλήσεις που κόβει. Φέτος την τιμητική τους είχαν τα e-scooter. Βλέπετε στη Γερμανία τα ηλεκτρικά πατίνια πλέον κατατάσσονται στα μηχανοκίνητα οχήματα, κάτι που σημαίνει πως ο εκάστοτε οδηγός ενός ηλεκτρικού πατινιού, αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου όπως κι ένας οδηγός αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας. Οι έλεγχοι ήταν αρκετά αυστηροί μιας και σε καθημερινή βάση σημειώνονται αρκετά τροχαία όπου εμπλέκονται e-scooters, πόσο δε μάλλον κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, που το αλκοόλ έρεε σε αφθονία.

Διαβάστε επίσης: Τι θα ισχύει τελικά με τα διπλώματα;

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ η αστυνομία του Μονάχου, έκανε εντατικούς ελέγχους, όπου και βρέθηκαν 414 οδηγοί e-scooter να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, εκ των οποίων οι 254 έχασαν το δίπλωμα οδήγησής τους!

Get it on Google Play Download on the App Store