34χρονο Toyota Corolla ακριβότερο από καινούργιο Yaris

Τα Toyota, και ιδιαίτερα τα Corolla, είναι γνωστό πως κρατάνε την αξία τους. Εξίσου γνωστό το πόσο μπορεί να τιμολογηθεί ένα παλιό αυτοκίνητο, είτε από τον πωλητή είτε μέσα από τα ποσά μιας δημοπρασίας. Αυτό το Corolla από το 1988 υπάγεται στη δεύτερη κατηγορία.

Πρόκειται για μοντέλο 6ης γενιάς και αμερικανικών προδιαγραφών, κάτι που δικαιολογεί το διαφορετικό εμπρός μέρος από τα δικά μας Corolla αντίστοιχης χρονολογίας. Για την κατάσταση αμαξώματος και εσωτερικού, τα λένε όλα οι φωτογραφίες. Το αυτοκίνητο δεν απέχει από την κατάσταση που ήταν 34 χρόνια πριν, όταν αποχωριζόταν για πρώτη φορά την αντιπροσωπεία και άρχιζε τις περιπλανήσεις στους δρόμους των Η.Π.Α. Γρατζουνιές, χτυπήματα, γδαρσίματα, καψίματα και λοιπές φθορές απουσιάζουν τόσο από τις λαμαρίνες, όσο και τα υφάσματα/πλαστικά.

Παρόλη την εξαιρετική εικόνα, τα έχει κάνει τα χιλιόμετρά του. Δεν πρόκειται, δηλαδή, για κάποιο δείγμα που αγοράστηκε και κλειδαμπαρώθηκε σε γκαράζ. Το οδόμετρο αναγράφει 67.531 μίλια, που αντιστοιχούν σε 108.680 χλμ. Ο εξοπλισμός είναι αυτός που περιμένεις από μικρομεσαίο των τελών 80’s, με μανιβέλες σε όλα τα παράθυρα, , άβαφους προφυλακτήρες και σιδερένιες ζάντες (13 ιντσών) χωρίς τάσια. Air condition και cruise control, πάντως, διαθέτει!

Την κίνησή του αναλαμβάνει ένας 1.600άρης 90 ίππων και 4άρι αυτόματο κιβώτιο, με το δεύτερο να φανερώνει ξεκάθαρα την αμερικανική καταγωγή του. Το γαλάζιο Corolla 34ετίας βγήκε πρόσφατα σε δημοπρασία, καταφέρνοντας να αλλάξει χέρια για 17.000 δολάρια (16.000 ευρώ). Συγκριτικά, ένα ολοκαίνουργιο Yaris ξεκινά στη χώρα μας από τις 15.420 ευρώ (με τον 1.000άρη των 72 ίππων)!

Get it on Google Play Download on the App Store