80χρονος «δέρνει» σε αγώνες dragster! (+video)

Υπάρχουν πολλά κλισέ για την ηλικία και δραστηριότητες που δεν συνάδουν με αυτή: «είναι μόνο ένας αριθμός», «είσαι όσο νιώθεις» και λοιπά ανάλαφρα. Στην περίπτωση ενός 80χρονου από τις Η.Π.Α., όμως, όχι απλά ισχύουν αλλά επαναπροσδιορίζονται!

Ο Fred Schimek τρέχει σε αγώνες dragster από όταν ήταν 16 χρονών – εδώ και 64 χρόνια δηλαδή! Ο Schimek γεννήθηκε το 1941 και ξεκίνησε να αγωνίζεται το 1957, με ένα Studebaker 425 ίππων. Το «μικρόβιο» δεν βγήκε ποτέ από τον οργανισμό του και σήμερα, εξακολουθεί να κάνει κόντρες. Κι όχι μόνο συμμετέχει, αλλά δείχνει στους νεότερους τα κόζια! Ο ατρόμητος παππούς κατεβαίνει κανονικότατα σε αγώνες για τη νίκη, όχι τη χαρά του συμμετέχειν. Στα χέρια του έχει ένα Dodge Challenger Hellcat, που τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς με 707 ίππους και 881 Nm ροπής από τον κομπρεσοράτο Hemi 6.2 V8.

Οι επιδόσεις του Schimek δεν εντυπωσιάζουν απλά συγκρινόμενες με την ηλικία του, αλλά ακόμα και σε σχέση με περάσματα οδηγών νεότερων κατά 4 και 5 δεκαετίες! Πόσα video έχουμε δει με πιτσιρικάδες που κάνουν τετακέ στην ευθεία ή ανθρώπους που «κοιμούνται» στην εκκίνηση; Ο «Badd Grandpa» έρχεται να παραδώσει σεμινάρια κόντρας, με εξαιρετικούς χρόνους αντίδρασης και περάσματα στο 400άρι σταθερά στην περιοχή των 10,6 δλ.!

Get it on Google Play Download on the App Store