95χρονος «έφηβος» αγόρασε ολοκαίνουργια Corvette!

Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Αυτό ευαγγελίζονται οι νέοι στην καρδιά, αυτό χαρακτηρίζει μέχρι τελευταίας ρανίδας έναν 95χρονο Αμερικανό βετεράνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που αγόρασε πρόσφατα μια ολοκαίνουργια Corvette!

Οι «Κορβέτες» ήταν πολύ δημοφιλείς στις μεταπολεμικές Η.Π.Α. γενικά, αλλά και ειδικά στις τάξεις των βετεράνων. Ο Bobbie Carson τρέφει ακόμα πανίσχυρα αισθήματα για το άλλοτε muscle car/νυν supercar της Chevrolet, αγοράζοντας πριν ένα μήνα μια C8. Η ζήτηση για την ‘Vette είναι τέτοια, που η αναμονή φτάνει μέχρι τα 2 χρόνια! Για την περίπτωση του Carson όμως, μεσολάβησε η ίδια η εταιρία και φρόντισε να παραδοθεί το αυτοκίνητο μέσα σε μόλις 30 ημέρες.

Ο 95χρονος «έφηβος» παρέλαβε τη νέα του 3LT Arctic White Stingray έξω από το Εθνικό Μουσείο Corvette, στο Κεντάκι, δηλώνοντας: «Είχα 7 από δαύτα τα αυτοκίνητα (σ.σ. Corvette), αλλά ετούτο τα επισκιάζει όλα. Είναι ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο και είμαι χαρούμενος, νιώθω τιμή, που η Chevrolet μπόρεσε να μου το παραδώσει τόσο γρήγορα».

Να υπενθυμίσουμε πως η 8η γενιά Corvette άλλαξε σε κεντρομήχανη διάταξη, για πρώτη φορά στα 68 χρόνια καριέρας του μοντέλου. Ο ατμοσφαιρικός 6.2 V8 παράγει 497 ίππους στις 6.450 σ.α.λ. και 630 Nm στις 5.150 σ.α.λ. (502 άλογα και 637 Nm με την προαιρετική σπορ εξάτμιση), τροφοδοτώντας τους πίσω τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3,3 δλ. (μόλις 2,9 δλ. με το πακέτο Z51, που έχουν μετρηθεί και στο εξωφρενικό 2,6 δλ.!) και η τελική φτάνει στα 312 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store