“Addio diesel” από την Ρώμη

Στενεύει ο κλοιός για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, στην Ευρώπη τουλάχιστον, καθώς μετά τις εξελίξεις στην Γερμανία και την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου που δίνει την δυνατότητα στις πόλεις να απαγορεύσουν τα diesel, τα νέα είναι δυσάρεστα και από την Ιταλία.

Δείτε ακόμη: «Γύριζε» τα χιλιόμετρα η Ferrari

Συγκεκριμένα, η δήμαρχος της Ρώμης κυρία Βιργινία Ράγγη, έγραψε στο facebook της πως «από το 2024 θα απαγορευτούν τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης». Παράλληλα δήλωσε πως «χρειάζονται γενναία και θαρραλέα μέτρα, αν θέλουμε να πετύχουμε μείωση του νέφους το οποίο είναι επιβλαβές τόσο για τον ίδιο τον άνθρωπο, όσο και για τα μνημεία της πόλης.».

Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεστε, αυτή την στιγμή ο πόλεμος ενάντια στην πετρελαιοκίνηση έχει ξεκινήσει, καθώς μιλάμε όχι τυχαία προφανώς, για δύο από τις μεγαλύτερες αγορές πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, την Γερμανία και την Ιταλία.

Διαβάστε επίσης: Ποιο αυτοκίνητο είναι Νο1 στην Ευρώπη από το 2008;

Πάντως, η Ιταλίδα δήμαρχος δεν ξεκαθάρισε αν το μέτρο θα είναι καθολικό ή θα αφορά αποκλειστικά τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας. Όπως και να έχει όμως, αν η Ευρώπη θέλει να απαγορεύσει τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα προκειμένου να στρέψει το αγοραστικό κοινό σε νέα μοντέλα περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον, αθ πρέπει να δώσει κίνητρα και να επιδοτήσει την αγορά τους.

Get it on Google Play Download on the App Store