«Αεράτο» το VW Polo στον τάρανδο (+video)

To ανανεωμένο VW Polo (ρίξτε μια ματιά στη δοκιμή του) υποβλήθηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, περνώντας με άνεση το εμπόδιο των κώνων και της απότομης αλλαγής λωρίδας.

Το km77.com πήρε την έκδοση με τον 1.0 TSI των 95 ίππων και το 7άρι DSG, η οποία εφοδιάζεται με την πολύ λογική διάσταση 195/50/R16 στους τροχούς και ελαστικά Bridgestone Turanza Eco. Παρά την απουσία σπορ ανάρτησης, μεγάλων ζαντών και ελαστικών υψηλών επιδόσεων, το γερμανικό σουπερμίνι διέπρεψε στη δοκιμασία του ελιγμού αποφυγής, καταφέρνοντας να περάσει από τους τρεις διαδρόμους με 78 χλμ./ώρα. Μάλιστα θα μπορούσε να έχει πετύχει και 80 χλμ./ώρα, αλλά η μικρή επαφή του με τον πρώτο εσωτερικό κώνο στέρησε από το Polo την εξαιρετική αυτή επίδοση. Συγκριτικά, το Golf είχε καταφέρει να σημειώσει καλύτερο πέρασμα στα 69 χλμ./ώρα.

Οι δοκιμαστές εξήραν την προοδευτικότητα των αντιδράσεων και την αμεσότητα του τιμονιού, που δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα της ακριβούς τοποθέτησης του εμπρός μέρους. Το σύστημα ελέγχου ευστάθειας παίζει και εδώ πρωτεύοντα ρόλο, κρατώντας την τροχιά του αυτοκινήτου σε τάξη. Οι κλίσεις της ανάρτησης, τέλος, περιορίζονται σε ιδιαίτερα λογικά επίπεδα, δεδομένου που -όπως είπαμε- δεν υπάρχουν σπορ αμορτισέρ/ελατήρια, ηλεκτρονικός έλεγχος ή προγράμματα οδήγησης για αυτά.

Get it on Google Play Download on the App Store