Άφθαρτο Fiat 500 με πάνω από 320.000 χλμ. (+video)

Οι χιλιάδες χιλιομέτρων και η αξιοπιστία είναι έννοιες συνυφασμένες με τα ιαπωνικά αυτοκίνητα, άντε και τα γερμανικά. Τα ιταλικά περισσότερο στο αντίθετο άκρο της συζήτησης τοποθετούνται, αλλά ένα λευκό Fiat 500 από την Αγγλία έχει βαλθεί να συντρίψει τα στερεότυπα.

O Freddie Dobbs αγόρασε μεταχειρισμένο το ιταλικό μικρό 4 χρόνια πριν, έναντι 2.000 λιρών (περίπου 2.270 ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία). Απολύτως βασική έκδοση, δίχως καν air condition και με τον 1.200άρη Fire των 69 ίππων κάτω από το καπό, να συνεργάζεται με το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Ένα στιλάτο αυτοκίνητο για να κάνει τη δουλειά του, κοινώς, με έμφαση στις μετακινήσεις εντός πόλης. Αυτό λέει η πρώτη ανάγνωση. Η δεύτερη, όμως, αποκαλύπτει ένα τετράτροχο που, μαζί με τον ιδιοκτήτη του, έχει γυρίσει 3 φορές την Ευρώπη – και μάλιστα, σέρνοντας τρέιλερ 300 κιλών!

Το λευκό 500άρακι έχει ζήσει σε μια τετραετία, όσα πολλά μεγαλύτερα και ισχυρότερα μοντέλα δεν ζουν σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους. Πέρα από τις τουρνέ στη Γηραιά Ήπειρο, έχει επίσης χρησιμοποιηθεί σαν όχημα μεταφορών της Amazon στο κυκλοφοριακά δύσκολο περιβάλλον του Λονδίνου. Πριν λίγες ημέρες το οδόμετρο έφτασε στο μαγικό ορόσημο των 200.000 μιλίων, που ισοδυναμούν με 321.000 χλμ. Καθ’ όλη την πορεία του, το μικρό Fiat δεν έχει αλλάξει ούτε κινητήρα, ούτε κιβώτιο, ούτε κάποιο άλλο «βαρύ» εξάρτημα. Επίσης, ο κάτοχός του υπογραμμίζει την παντελή απουσία σκουριάς σε αμάξωμα και πλαίσιο, δείχνοντας την πολύ καλή κατάσταση στην οποία διατηρείται το -επίσης εργοστασιακό και δίχως το παραμικρό φρεσκάρισμα- χρώμα!

Get it on Google Play Download on the App Store