Άφθαρτο Toyota του 1991 με τις ζελατίνες

Κατά καιρούς βγαίνουν από τις ναφθαλίνες αυτοκίνητα ηλικίας 20-30 ετών, τα οποία όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για κάποιο λόγο. Συνήθως πρόκειται για σπάνια μοντέλα, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις. Για παράδειγμα πριν από λίγες μέρες εμφανίστηκε ένα τελείως αμεταχείριστο Peugeot 205 του 1990, με μόλις 65 χλμ. στο οδόμετρό του.

Αυτή τη φορά όμως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ή για την ακρίβεια βανάκι, αποτελεί σίγουρα μια πολύ σπάνια περίπτωση, αφού όμοιό του σε κατάσταση καινούργιου, πιθανώς να μην έχει ούτε η Toyota! Πρόκειται για το δημοφιλές Hiace που είχε κυκλοφορήσει αρκετά στην Ελλάδα, ενώ κάποια ακόμα παραμένουν ενεργά και ταλαιπωρημένα, παρέχοντας αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους.

Το εικονιζόμενο τέταρτης γενιάς Toyota Hiace (κατασκευάστηκε μεταξύ 1989-2004) ταξινομήθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1991 και έκτοτε έχει διανύσει μόνο 491 χιλιόμετρα. Άλλωστε αυτό φαίνεται και από τις φωτογραφίες, καθώς το αξιόπιστο βαν μοιάζει λες και βγήκε τώρα από το εργοστάσιο. Ο παλαίμαχος αλλά «χιλιομετροφάγος» κινητήρας πετρελαίου των 2.5 λτ. αποδίδει 77 ίππους, ενώ έχουν αλλαχτεί ο ιμάντας χρονισμού και τα λάδια.

Βέβαια ο εξοπλισμός του είναι σπαρτιάτικος, αλλά η τιμή του μόνο χαμηλή δεν είναι, αφού ο πωλητής στη Δανία ζητά το ποσό των 25.000 ευρώ. Σίγουρα αρκετά χρήματα για να το πάρει κανείς για τη λαϊκή, εκτός αν θέλει να το αφήσει κάπου, για άλλα τόσα χρόνια χωρίς να το μετακινήσει.

Get it on Google Play Download on the App Store