Αγέρωχο Honda Accord 30ετίας σαν καινούργιο

Το Accord, μαζί με το Civic, είναι τα πιο διαχρονικά και καλοπουλημένα μοντέλα της Honda. Αμφότερα μετρούν 10 γενιές και πορεία από τη δεκαετία του 70, άσχετα που το Accord δεν διατίθεται στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Για αυτό υπάρχουν τα μεταχειρισμένα.

Όπως το εικονιζόμενο, 4ης γενιάς, που είναι μεν του 1992 αλλά μοιάζει σαν να βγήκε πριν μια εβδομάδα από το εργοστάσιο. Αγοράστηκε καινούργιο και εν πολλοίς παρέμεινε σε αυτή την κατάσταση, μετρώντας μόνο έναν ιδιοκτήτη. Φυλασσόμενο σε κλειστό γκαράζ και συντηρημένο σχολαστικά, έχει γράψει μόλις 70.209 χλμ. και τώρα πωλείται από την κόρη του ανθρώπου που το αγόρασε, λόγω γήρατος. Το αμάξωμα δεν εμφανίζει ίχνος σκουριάς ή βαθουλωμάτων, εσωτερικά οι ταπετσαρίες θα μπορούσαν να μυρίζουν «καινουργίλα» και μηχανικά δεν κάνει «κιχ».

Κάτω από το καπό φέρει τον 2λιτρο τετρακύλινδρο F20A, με απόδοση 110 ίππων στις 5.700 σ.α.λ. και 159 Nm στις 3.700 σ.α.λ. Ο συνδυασμός του με το 4άρι αυτόματο κιβώτιο δεν ευνοεί τις επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 12 δλ. και τελική 176 χλμ./ώρα, αντί 10,4 δλ. και 184 χλμ./ώρα του 5τάχυτου χειροκίνητου), αλλά είναι ό,τι πρέπει για τα «σταμάτα-ξεκίνα» της πόλης ή τον ανοιχτό δρόμο. Τα 3.990 ευρώ που ζητά η θυγατέρα για τη μεταβίβαση κρίνονται ελαφρώς πολλά, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την εξαιρετική κατάσταση του αυτοκινήτου.

Get it on Google Play Download on the App Store