Αγγλία-Ισπανία με Skoda Favorit για να δει την Λίβερπουλ! (+video)

Η αγάπη των φίλων της Λίβερπουλ για την ομάδα τους, ξεπερνά τα ευρύτερα όρια του ποδοσφαίρου. Κάποιες φορές και της ίδιας της λογικής. Το αυτό ισχύει και για κάποιους θιασώτες του αθλήματος. Τι συμβαίνει όταν αναμείξεις τα δυο στοιχεία; Προκύπτει μια απίστευτη παρέα, που είναι διατεθειμένη να κάνει κοντά στις 2.000 χιλιόμετρα με ένα Skoda Favorit, προκειμένου να δουν την αγάπη τους να αγωνίζεται στον τελικό του Champions League.

Δείτε ακόμα: 0-218 χλμ./ώρα με Skoda Scala 1.5 TSI 150 PS

O Simon Wilson είναι γνωστός YouTuber και εγνωσμένης αξίας οπαδός της ομάδας του Merseyside. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από το μεγάλο ραντεβού της 5 φορές πρωταθλήτριας Ευρώπης με το 6ο τρόπαιο. Για να το κατακτήσει, βέβαια, θα πρέπει να υποτάξει την συμπατριώτισσα Τότεναμ, στον τελικό που αναμένει όλη η υφήλιος. Μέρος; Το ιστορικό γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης, Σαντιάγο Μπερναμπέου. Η πλειοψηφία της μετακίνησης των φιλάθλων και των δυο ομάδων, θα πραγματοποιηθεί είτε με πτήσεις τσάρτερ, είτε με πτήσεις της γραμμής. Αεροπορικώς, όπως και να ‘χει. Όχι για τον Wilson και την παρέα του, όμως.

Τα εισιτήρια έφτασαν να κοστίζουν κοντά στα 1.000 ευρώ (800 λίρες), μόνο για την μετάβαση από Αγγλία σε Ισπανία. Το κόστος διαμονής και τα εισιτήρια για το γήπεδο είναι άλλη ιστορία. Μία που μπορεί να επιβαρύνει κάποιον μέχρι και περισσότερες από 2.000 ευρώ! Ποια λύση βρήκε ο «Λιβερπούλιαν»; Αγόρασε ένα Skoda Favorit έναντι μόλις 46 ευρώ (40 λίρες) και αποφάσισε να διανύσει με αυτό 2.086 χιλιόμετρα, προκειμένου να δει τις προσπάθειες της αρμάδας του Γιούργκεν Κλοπ.

Διαβάστε επίσης: Το Nissan LEAF τροφοδοτεί με ενέργεια το γήπεδο του Άγιαξ (+video)

Το τσέχικο χάτσμπακ είναι η πλούσια έκδοση GLXi, με στάνταρ ζάντες αλουμινίου, στροφόμετρο και ηλιοροφή, έχοντας κάτω από το καπό έναν 1.300αρη κινητήρα 58 ίππων. Πόσα έχουν απομείνει σήμερα, ουδείς γνωρίζει. Ούτε αν θα καταφέρει να φτάσει μέχρι την Μαδρίτη (δεν διευκρινίζεται αν θα γυρίσουν κιόλας οδικώς). Αξίζουν συγχαρητήρια, πάντως, στον YouTuber για την εφευρετικότητά του, καθώς στην Αγγλία ασχολήθηκε μέχρι το BBC μαζί του και αποτελεί ένα από τα πιο viral video αυτών των ημερών.

Get it on Google Play Download on the App Store