Αγωνιστικό LADA Vesta με μοτέρ Renault Megane RS!

Η αγωνιστική ομάδα LADA Sport Rosneft παρουσίασε το νέο της αγωνιστικό, το Lada Vesta TCR. Το νέο αγωνιστικό θα λάβει μέρος σε επτά αγώνες.

Αρχικά το LADA Vesta TCR, φιλοξενούσε κάτω από το καπό του, έναν 2λιτρο κινητήρα της Renault. Ο νέος κινητήρας είναι κι αυτός της γαλλικής μάρκας, αλλά πρόκειται για τον μικρότερου κυβισμού 1,8 λίτρων κινητήρα με τον κωδικό Μ5Ρ, ο οποίος κινεί το Alpine A110, καθώς και το Renault Megane RS.

Δείτε ακόμη: Πρεμιέρα για το Lada Vesta Sport (+επιδόσεις)

Οι μηχανικοί της Renault Sport έχουν βάλει το χεράκι τους, έχοντας αναβαθμίσει την ισχύ του εν λόγω κινητήρα. Πλέον αποδίδει 350 ίππους, με την μετάδοση της κίνησης να πραγματοποιείται μέσω ενός σειριακού κιβωτίου της Sadev. Η αλλαγή στο μοτέρ μετέβαλλε το βάρος του αυτοκινήτου κι ως εκ τούτου οι μηχανικοί πραγματοποίησαν αλλαγές και στο σύστημα της ανάρτησης, διατηρώντας τα γόνατα McPherson εμπρός, αλλά τοποθέτησαν διπλά ψαλίδια πίσω.

Διαβάστε επίσης: Νέο crossover Lada Vesta Cross sedan

Τα αμορτισέρ είναι της γνωστής Öhlins, ενώ έχει τοποθετηθεί και ένα δυνατότερο σύστημα πέδησης, χωρίς όμως να έχουν ανακοινωθεί περαιτέρω στοιχεία. Το αυτοκίνητο θα τρέξει στην κατηγορία «Touring», με πλήρωμα τους Mikhail Grachev και Kirill Ladygin.

Get it on Google Play Download on the App Store