Αγόρασε σπάνια Mustang και μαζί τον πρώτο της ιδιοκτήτη!

Κάποιες ιστορίες είναι βγαλμένες από την ζωή. Κάποιες άλλες, από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ή τρόμου. Αλλά αφορούν πραγματικά περιστατικά. Σαν αυτό της συγκεκριμένης Mustang και του νεκρού πρώτου ιδιοκτήτη της.

Υπό κανονικές συνθήκες, η ιστορία θα εξελίσσονταν κάπως έτσι: Ο James αγόρασε μια Ford Mustang GT390 το 1968 και την οδηγούσε καθημερινά, μέχρις ότου αποχαιρέτησε τον μάταιο τούτο κόσμο. Ο φίλος του James, Bruce, ανακάλυψε το αυτοκίνητο στην αποθήκη και αποφάσισε να το πουλήσει. Κατόπιν ελέγχου, διαπιστώθηκε πως ο V8 των 6.4 λίτρων και 320 ίππων ήταν σπασμένος. Οπότε ενημερώθηκε αναλόγως ο υποψήφιος αγοραστής, Jack Taylor, ο οποίος ούτως ή άλλως έχει συνεργείο ανταλλακτικών. Η Mustang πέρασε στην κατοχή του Jack, η διαδικασία αναπαλαίωσης ξεκίνησε και έζησε αυτός καλά και το αυτοκίνητο καλύτερα. Αλλά.

Δείτε ακόμα: Υπερσπάνια Ford Mustang του 1966 βρέθηκε σε αποθήκη

Όλα έβαιναν ως ανωτέρω, μέχρι που ο Taylor διαπίστωσε αξιοσημείωτα πολλή σκόνη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Αυτό που του σήκωσε την τρίχα, ωστόσο, ήταν ένα δοχείο στο πίσω κάθισμα, που έμοιαζε πάρα πολύ με αυτά που χρησιμοποιούνται στην διατήρηση τέφρας. Με μια πιο προσεκτική ματιά -και μπαράζ ερωτήσεων στον πωλητή της Mustang- διαπίστωσε με φρίκη πως όντως επρόκειτο για την τεφροδόχο του πρώτου της ιδιοκτήτη, ενώ μέρος της σκόνης άνηκε στις στάχτες του! Όπως ήταν φυσικό, ο υποψήφιος αγοραστής εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμού. Ο Bruce στην συνέχεια «τρέλανε» στα τηλέφωνα τον Taylor, ο οποίος αρχικά δεν συζητούσε καν να ξαναπλησιάσει το αυτοκίνητο.

Τελικά οι αντιστάσεις κάμφθηκαν και ο Taylor αγόρασε την Mustang (έναντι 7.700 δολαρίων), μαζί με την τεφροδόχο του James, καθώς η εν λόγω ήταν η τελευταία επιθυμία του εκλιπόντα και μέρος της διαθήκης (στην οποία άφηνε το αυτοκίνητο στον Bruce). Κατευθείαν η GT390 μπήκε στις αγγελίες του eBay, όπου και μεταπωλήθηκε έναντι 23.300 δολαρίων. Πριν την μεταπώληση, βέβαια, η Mustang καθαρίστηκε και ήρθε σε κάπως καλύτερη κατάσταση, ώστε να δικαιολογήσει το σχεδόν τριπλάσιο της τιμής.

Διαβάστε επίσης: Aυτή είναι η πιο ακριβή Ford Mustang όλων των εποχών!

Τελικώς, το σπάνιο pony car πέρασε τον Ατλαντικό και βρέθηκε στην Αγγλία, όπου και τελεί υπό αναπαλαίωση. Η τύχη της τεφροδόχου αγνοείται.

Get it on Google Play Download on the App Store