Alfa Romeo Giulia 1.3 λτ. Turbo με 180 PS

Η πρώτη γενιά της Alfa Romeo Giulia έβγαινε στην παραγωγή ως Giulia 1300, Giulia 1300 TI και Super και ήταν αρκετά αγαπητή στο κοινό. Η επιστροφή της όμως πριν από μερικά χρόνια στο αυτοκινητικό προσκήνιο δεν έγινε με σεμνά και… ταπεινά μοτέρ αλλά με μεγάλου κυβισμού σύνολα.

Δείτε ακόμη: Έρχεται νέα Alfa Romeo Giulietta με 1.000άρι μοτέρ

Αυτό όμως πλέον φαίνεται πως αλλάζει, αφού οι Ιταλοί είναι διατεθειμένοι να το… πάρουν αλλιώς και να μας προσφέρουν και πιο γήινη έκδοση. Αυτή, σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε θα εφοδιάζεται με το νέο, τετρακύλινδρο, τούρμπο μοτέρ Firefly 1.3 λτ. που αποδίδει 180 ίππους και 320 Nm ροπής.

Πρόκειται για μοτέρ που είδαμε τόσο στο ανανεωμένο Fiat 500X όσο και στο Jeep Renegade, μόνο που στην περίπτωση της Alfa Romeo Giulia θα έχει αυξημένη ροπή για ελαφρώς διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά λειτουργίας.

Διαβάστε επίσης: Η νέα Alfa Romeo 8C θα έχει 800 άλογα

Όσον αφορά στις επιδόσεις της Giulia, με το συγκεκριμένο μοτέρ, αυτές αναμένονται εξαιρετικές, με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 7,1 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φτάνει στα 230 χλμ./ώρα. Εν αναμονή λοιπόν των επίσημων ανακοινώσεων, που δεν θα αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας.

Get it on Google Play Download on the App Store