Alfa Romeo και Honda οι πιο έμπιστες μάρκες!

Σύμφωνα με τη νέα ετήσια έρευνα Trusted Automotive Brand Study (TABS) της αμερικάνικης εταιρείας AMCI που ασχολείται με το marketing στο χώρο του αυτοκινήτου, η Alfa Romeo και η Honda είναι οι πιο έμπιστες μάρκες. Η ιταλική στην κατηγορία των premium μαρκών και η ιαπωνική στις μη πολυτελείς μάρκες (βλ. παρακάτω σχεδιαγράμματα).

Δείτε ακόμη: Οι πιο αξιόπιστες μάρκες αυτοκινήτων στη Γερμανία

Η έρευνα επιβεβαίωσε ότι η εμπιστοσύνη αντιπροσωπεύει πάνω από το 50% της απόφασης του καταναλωτή να αγοράσει ξανά ή να συστήσει μια μάρκα αυτοκινήτου ή έναν έμπορο. Σύμφωνα με την AMCI, το επίπεδο της εμπιστοσύνης που έχει ένας καταναλωτής για ένα εμπορικό σήμα ή έναν έμπορο καθοδηγείται από τρεις παράγοντες: Ικανότητα, Ακεραιότητα και Εμπάθεια.

«Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει βελτιωθεί στην ικανοποίηση με την πάροδο των ετών, αλλά τώρα πρέπει να κατανοήσει τους συναισθηματικούς οδηγούς της καταναλωτικής συμπεριφοράς» δήλωσε ο Dave White, Πρόεδρος της AMCI. Και πρόσθεσε: «Η παραδοσιακή εστίαση στην ποιότητα, την ικανοποίηση και την εξάλειψη των προβλημάτων δεν δημιουργούν λόγους για τους πελάτες να εμπιστεύονται μια μάρκα. Σε αυτή την ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά, η ικανοποίηση από μόνη της δεν αρκεί.»

Η μελέτη της AMCI πραγματοποιήθηκε με δεδομένα από περίπου 2.500 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων 34 διαφορετικών εμπορικών σημάτων. Η μελέτη αφορούσε μόνο εκείνους τους ιδιοκτήτες που έχουν την ίδια μάρκα αυτοκινήτου για τουλάχιστον πέντε έτη.

Δείτε ακόμη: Νέα έρευνα αξιοπιστίας με ανατροπές και εκπλήξεις!

Get it on Google Play Download on the App Store