Αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων σε R8 προκαλεί έμφραγμα

Τα ακριβά αυτοκίνητα δεν είναι για όλους και αυτό είναι κάτι το γνωστό. Κοινώς, όπως λέει και ο λαός μας «τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κ…ς». Ακόμα και όταν διαθέτει κανείς τα χρήματα για να αποκτήσει ένα supercar για παράδειγμα, θα πρέπει να έχει υπολογίσει και μια γερή καβάντζα για τα πάγια έξοδα (βενζίνη, service, ασφάλιστρα κ.λπ.), αλλά και για τα απρόσμενα, όπως τυχόν βλάβες, ειδικά όταν πρόκειται για μεταχειρισμένο.

Όπως και συνέβη στον 34χρονο Jim Street από το Κίνγκστομ στην Αγγλία, ο οποίος αγόρασε από έναν ντίλερ πριν από εννιά μήνες ένα Audi R8 Spyder quattro V10, έναντι του ποσού των 87.000 λιρών (σημερινή ισοτιμία 105.760 ευρώ).

Πήρε το αυτοκίνητό του στο Nottingham Audi στο Lenton Industrial Estate στις 11 Φεβρουαρίου, αφού το σέρβις του έγινε λίγες μέρες πριν στο ίδιο μέρος. Ο κος Street είπε ότι ένα αρχικό σέρβις, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων νέων ελαστικών και με διάφορες επισκευές, κόστισε 4.500 λίρες (5.470 ευρώ), ενώ το αυτοκίνητο είχε σχεδόν 24.000 μίλια (38.624 χλμ.) στο οδόμετρό του.

Λίγο μετά το σέρβις, παρατήρησε ότι το αυτοκίνητο άρχιζε να κάνει θόρυβο, που γινόταν πιο δυνατός και συχνότερος όσο πιο γρήγορα οδηγούσε. Κατόπιν το πήγε στο Nottingham Audi για δεύτερη φορά, όπου του είπαν οι εργαζόμενοι ότι θα ψάξουν τι φταίει.

Στις 25 Φεβρουαρίου και μόλις δύο εβδομάδες μετά την παραλαβή του, ο κος Street χρεώθηκε το απίστευτο ποσό της τάξεως των 31.289,50 λιρών (38.036 ευρώ) για εργασίες επισκευής που περιελάμβαναν ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτό μόνο κόστιζε περίπου 29.000 λίρες (35.254 ευρώ) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Εύλογα ο άνθρωπος εξέφρασε τη  δυσπιστία του για το συμβάν, που του προκάλεσε άγχος και τον έφερε σε απόγνωση, ενώ ακύρωσε μέχρι και τους αρραβώνες του! Περίμενε να πληρώσει κάπου μεταξύ 5.000-10.000 λίρες (6.000-12.000 ευρώ), κοιτάζοντας τα ανταλλακτικά, αλλά το συνολικό ποσό εκτοξεύθηκε.

Ο κος Street αρνείται τώρα να πληρώσει το λογαριασμό και ισχυρίζεται ότι με αυτό τον τρόπο η Audi που του άλλαξε το κιβώτιο ταχυτήτων, προσπαθεί να τον πείσει να πουλήσει το αυτοκίνητό του. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Το ποσό των χρημάτων που μου ζητήθηκε να πληρώσω είναι εντελώς μη ρεαλιστικό και εκβιαστικό, δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου τόσο υψηλό λογαριασμό για επισκευή αυτοκινήτου». Η Audi UK γνωρίζει την κατάσταση και ο κος Street ευελπιστεί ότι θα βρεθεί κάποια λύση. Η Nottingham Audi διαπίστωσε ότι η απόδοση του αυτοκινήτου είχε τροποποιηθεί πέρα από τις εργοστασιακές ρυθμίσεις και αυτό είναι πολύ πιθανό αίτιο για την εμφάνιση του προβλήματος. Πιθανώς ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το είχε «πειράξει» και γνώριζε τη βλάβη, για αυτό και το πούλησε με τόσα λίγα χιλιόμετρα.

Για αυτό λοιπόν όποιος αγοράζει ένα οποιοδήποτε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, θα πρέπει να ελέγχει το ιστορικό του. Επίσης, οι όποιες παρεμβάσεις στα μηχανικά μέρη αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης ζημιών.

Πηγή: nottinghampost.com

Get it on Google Play Download on the App Store