Ανάκληση για το Mazda6 στη χώρα μας

Μπορεί η Mazda να μην εκπροσωπείται επισήμως στην χώρα μας εδώ και χρόνια, παρόλα αυτά υπάρχει η Mazda Νοτιοανατολικής Ευρώπης η οποία είναι αρμόδια για ζητήματα που άπτονται των ανακλήσεων. Έτσι, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί το σχετικό πρόγραμμα ανάκλησης για το Mazda6.

Δείτε ακόμη: Mazda: 50.000.000 αυτοκίνητα «Made In Japan»

Συγκεκριμένα, η ανάκληση αφορά σε 2.039 αυτοκίνητα Mazda6, τα οποία κατασκευάστηκαν από τον Μάρτιο του 2002 έως τον ∆εκέμβριο του 2007 στα οποία η συνεχιζόμενη έκθεση σε υψηλά επίπεδα απόλυτης υγρασίας μπορεί να προκαλέσει την αλλοίωση της πυκνότητα του υλικού στον πυροκροτητή του αερόσακου οδηγού. Σε περίπτωση σύγκρουσης, όπου απαιτείται η ανάπτυξη του μετωπικού αερόσακου της πλευράς του οδηγού, τότε μπορεί να μη γίνει αποτελεσματική ανάπτυξη του αερόσακου και ο πυροκροτητής να θρυμματιστεί και τα θραύσματα του να χτυπήσουν τον οδηγό ή άλλους επιβάτες του οχήματος, με αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο.

Επιπροσθέτως, από την ανάκληση επηρεάζονται ακόμη 376 αυτοκίνητα, επίσης Mazda6 κατασκευής από τον Μάρτιο του 2002 έως τον Δεκέμβριο του 2007 στα οποία παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα και στον αερόσακο του συνοδηγού.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα, ενώ οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Mazda σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Διαβάστε επίσης: Η MG ετοιμάζει τον αντίπαλο του Mazda MX-5

Όσοι χρειάζεστε περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Mazda, το οποίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Get it on Google Play Download on the App Store