Ανακοίνωση της Nissan για παραπτώματα του Carlos Ghosn

Αυτές τις μέρες κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο ανεπίσημες πληροφορίες σχετικά με παραπτώματα του Προέδρου της Nissan, του Carlos Ghosn, τα οποία πλέον βγήκε επίσημα η εταιρεία να επιβεβαιώσει και να κάνει σχετική ανακοίνωση.

Δείτε ακόμη: Τo Nissan Navara «βασανίζεται» στη Σαχάρα (+video)

Πιο αναλυτικά, η Nissan Motor Co., Ltd. (Nissan) διεξάγει εσωτερικούς ελέγχους τους τελευταίους μήνες σχετικά με την παράνομη συμπεριφορά του εκπροσώπου της εταιρείας και του προέδρου Carlos Ghosn και του εκπροσώπου Greg Kelly.

Η έρευνα έδειξε ότι εδώ και πολλά χρόνια τόσο η Ghosn όσο και ο Kelly ανέφεραν ποσά αποζημίωσης στην έκθεση τίτλων του Χρηματιστηρίου του Τόκιο που ήταν χαμηλότερα από το πραγματικό ποσό, προκειμένου να μειωθεί το ποσό της αποζημίωσης του Carlos Ghosn.

Επίσης, όσον αφορά τον Ghosn, έχουν ανακαλυφθεί πολλές άλλες σημαντικές πράξεις κακής συμπεριφοράς, όπως η προσωπική χρήση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, και η εμπλοκή του Kelly έχει επίσης επιβεβαιωθεί. Η Nissan παρέχει πληροφορίες στο ιαπωνικό γραφείο εισαγγελικών αρχών και συνεργάζεται πλήρως με την έρευνά τους. Θα συνεχίσουμε να το πράττουμε.

Δείτε ακόμη: Η Nissan της έκανε δώρο GT-R Nismo

Λόγω της ανάρμοστης συμπεριφορά που αποκαλύφθηκε μέσα από την εσωτερική έρευνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Hiroto Saikawa θα προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Nissan να απομακρύνει άμεσα τον Ghosn από τις θέσεις του ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. Ο Saikawa θα προτείνει επίσης την απομάκρυνση του Greg Kelly από τη θέση του ως Αντιπροσωπευτικού Διευθυντή.

Η Nissan απολογείται βαθύτατα επειδή προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους μετόχους και τους ενδιαφερόμενους. Θα συνεχίσει τις εργασίες για τον εντοπισμό των ζητημάτων διακυβέρνησης και συμμόρφωσης και για τη λήψη των κατάλληλων μέτρων.

Δείτε ακόμη: Νέο αγωνιστικό Micra για τη Nissan Rally Team Χαλκιάς

Get it on Google Play Download on the App Store