Αναθερμαίνονται οι συζητήσεις FCA & PSA

Η Fiat Chrysler Automobiles και ο όμιλος PSA, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, βρίσκονται και πάλι σε συνομιλίες για να συνεργαστούν.

Αν αυτό το deal στεφθεί με επιτυχία, τότε θα δημιουργηθεί ένας υπερατλαντικός γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας, του οποίου η αξία θα αγγίζει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δείτε ακόμα: Ποιο είναι το μακροβιότερο αυτοκίνητο της FCA;

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, σύμφωνα με τα οποία η FCA και το Group PSA ξεκίνησαν νέο γύρο επαφών και συζητήσεων, με σκοπό να βρουν την χρυσή τομή, ώστε να επιτευχθεί η συγχώνευση της Fiat Chrysler Automobiles με τον γαλλικό όμιλο, στον οποίο έχει ενταχθεί και η Opel. Αντιλαμβάνεστε, ότι αν κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα αλλάζει εκ βάθρων το παγκόσμιο στερέωμα της αυτοκινητοβιομηχανίας, μιας και σε έναν μόνο όμιλο θα υπάρχουν πανίσχυρες εταιρείες. Νωρίτερα αυτή τη χρονιά το Group PSA είχε προσεγγίσει την FCA η οποία είχε αρνηθεί την αρχική προσφορά. Τότε η FCA ήταν σε διαπραγματεύσεις με την Renault (ο όμιλος FCA είχε προτείνει συγχώνευση ύψους 35 δισ.), αλλά η γαλλική κυβέρνηση που κατέχει το 15% της γαλλικής μάρκας, δεν είχε δώσει το ok!

Διαβάστε επίσης: Το Group PSA θέλει να αγοράσει τη Jaguar Land Rover

Μια συγχώνευση PSA κι FCA θα βοηθούσε τις δύο εταιρείες να μοιράζονται το κόστος παραγωγής και να επεκτείνουν περαιτέρω την εμβέλειά τους, μετατρέποντας τους σε ακόμη μεγαλύτερους παγκόσμιους «παίκτες», έχοντας την δυνατότητα να κατασκευάζουν σχεδόν 9 εκατομμύρια οχήματα ετησίως, κάνοντας τους πιο ανταγωνιστικούς απέναντι στη VW, την Toyota και τη Renault-Nissan. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στα τμήματα μικρών αυτοκινήτων που είναι γνωστά και στην Ευρώπη και στη Νότια Αμερική, ενώ η FCA θα μπορούσε να βοηθήσει την PSA στην επανεκκίνηση της μάρκας Peugeot στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Get it on Google Play Download on the App Store