«Άνεμος» το Kia Niro στον τάρανδο (+video)

Μια από τις καλύτερες επιδόσεις που έχει καταγράψει crossover πέτυχε στο τεστ αποφυγής ταράνδου το Kia Niro, επιδεικνύοντας εξαιρετικές αντιδράσεις και σημειώνοντας μεγάλη ταχύτητα κατά την αλλαγή πορείας.

Το υβριδικό από την Κορέα πήρε θέση στον πρώτο διάδρομο, πατώντας σε 18άρες ζάντες και ελαστικά Continental PremiumContact 6 225/45. Από την πρώτη κιόλας προσπάθεια φανέρωσε τα προσόντα του, ολοκληρώνοντας το πέρασμα στα 76 χλμ./ώρα με αξιοσημείωτη άνεση. Μικρές κλίσεις, εξαιρετική λειτουργία από το σύστημα ελέγχου ευστάθειας, ακρίβεια στην εκτέλεση των εντολών του οδηγού και πολύ υψηλά επίπεδα πρόσφυσης έστρωσαν το έδαφος, για μια επίδοση που έμελλε να αποτελέσει μια από τις κορυφαίες στη βάση δεδομένων των Ισπανών.

Το Niro HEV μπήκε στον πρώτο διάδρομο με το κοντέρ να αναγράφει 81 χλμ./ώρα. Η πρώτη τιμονιά έφερε το εμπρός μέρος «καρφί» για τον δεύτερο διάδρομο, με την ισάριθμη τιμονιά να σηματοδοτεί την απότομη αλλαγή πορείας. Εδώ είναι που την «πατάνε» πολλά αυτοκίνητα, αλλά όχι το Kia. Η πορεία του έμεινε πειστικά ανεπηρέαστη, δίχως να ακουμπήσει στο ελάχιστο κάποιον από τους κώνους, με σεμιναριακή παρέμβαση από το ESC. Τα 81 χλμ./ώρα που πέτυχε δεν το καθιστούν απλά ως ένα από τα καλύτερα crossover, ανεξαρτήτως συστήματος κίνησης (θερμικό, ηλεκτρικό ή υβριδικό), αλλά είναι τόσο υψηλή επίδοση ώστε το τοποθετούν πάνω από καθαρόαιμα sportscars, όπως το νέο Audi RS 3! Μια απειροελάχιστη επαφή με τον πρώτο εσωτερικό κώνο του δεύτερου διαδρόμου, δε, στέρησε από το Niro τα 82 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store