Ανώτερα επίπεδα ποιότητας στο νέο Renault Clio

To εντελώς νέο, 5ης γενιάς Renault Clio, παρουσιάζεται πλήρως αναβαθμισμένο σε σχέση με το προγενέστερο μοντέλο και έχει βελτιωθεί σε πάρα πολλούς τομείς, όπως είναι σε ασφάλεια, χώρους, τεχνολογία και ποιότητα.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Renault Clio 1.0 TCe 100

Βασισμένο στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα CMF-B και σε συνδυασμό με την καινούργια διαδικασία ελέγχου της ποιότητας που εφαρμόζεται από το Groupe Renault, το νέο Clio, είναι ιδιαίτερα προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια και δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου και ακριβότερου αυτοκινήτου.

Οι μηχανικοί και οι ειδικοί της γαλλικής μάρκας επικεντρώθηκαν ακόμα και στις μικρότερες λεπτομέρειες για να παρέχουν ένα προϊόν υψηλής ποιότητας. Εκτός από τη χρήση πιο προηγμένων υπολογιστικών μοντέλων, χρησιμοποιήθηκε επίσης και μια νέα ψηφιακή διαδικασία κατά τη φάση σχεδιασμού για την ψηφιοποίηση όλων των εκδόσεων του νέου Clio. Αυτή η εκτεταμένη διεργασία σχεδιασμού διευκόλυνε την ταχύτερη λήψη των τελικών αποφάσεων σχετικά με τον σχεδιασμό, την εργονομία και την ποιότητα.

Δείτε ακόμη: Νέο Renault Clio R.S. Line με D.N.A. από F1

Από τα πρώτα στάδια, τα πρωτότυπα μοντέλα που βοήθησαν στην εξέλιξη του νέου Clio διέθεταν εξαρτήματα που τελικά χρησιμοποιήθηκαν στο αυτοκίνητο σε ποσοστό άνω του 93%. Επίσης, υιοθετήθηκαν νέες τεχνολογίες για τη βελτίωση της συνολικής ποιότητας του προϊόντος. Για παράδειγμα, οι συγκολλήσεις στο πλαίσιο είναι αόρατες με γυμνό μάτι, χρησιμοποιήθηκαν λέιζερ για τις συγκολλήσεις της οροφής και έγιναν γεωμετρικές ρυθμίσεις στην μπροστινή πλευρά του οχήματος βάσει πιο ακριβών μετρήσεων, προκειμένου να περιοριστούν οι αλλαγές στη φάση της παραγωγής. Μια αυστηρότερη διαδικασία ελέγχου χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των επιμέρους τμημάτων. Σε διάφορες φάσεις της παραγωγής εφαρμόστηκε η μέθοδος ‘Poka Yoke’ (Ιαπωνική μέθοδος έγκαιρου εντοπισμού λαθών) ώστε να εξασφαλιστεί η αξιοπιστία και να διασφαλιστεί ότι κάθε βήμα της παραγωγικής διαδικασίας ήταν επιτυχημένο.

Δείτε ακόνη: Οι 10 φύλακες άγγελοι του νέου Renault Clio!

Η διαδικασία διασφάλισης της ποιότητας έχει επίσης βελτιωθεί. Ο αριθμός των εργαλείων ελέγχου και πιστοποίησης έχει αυξηθεί σε ποσοστό πάνω από 300% σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Περίπου 1,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα καλύπτονται σε δοκιμές για την εξασφάλιση του επιπέδου ασφάλειας στην οδήγηση. Επιπρόσθετα, ο συνολικός αριθμός χιλιομέτρων που καλύφθηκαν για τις δοκιμές του συστήματος κάμερας/ραντάρ ξεπέρασε τις 500.000. Για την ταχύτερη και πιο αξιόπιστη δοκιμή όλων των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων του νέου Clio, ο αριθμός των δοκιμών επικύρωσης των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων του κάθε αυτοκινήτου έχει διπλασιαστεί από τις τρεις στις έξι.

Δείτε ακόμη: Νέο Renault Clio με avant-garde τεχνολογία! (+videos)

Τα βελτιωμένα αποτελέσματα προκύπτουν από τις δοκιμές αντοχής EDAU, που σημαίνει ότι το νέο Clio έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στην αγορά. Το EDAU είναι μια δοκιμή ανθεκτικότητας που αναλύει την απόδοση των μερών του αυτοκινήτου μετά από προσομοίωση τριών ετών χρήσης.

Σε όλα αυτά προστίθεται και η σημαντική αναβάθμιση της ποιότητας που έχει γίνει στο εσωτερικό. Η καμπίνα των επιβατών προσφέρει νέα επίπεδα απτής ποιότητας κατασκευής, με χρήση κορυφαίων υλικών, επένδυση πλαστικών μαλακής υφής στο ταμπλό, στις επενδύσεις στις πόρτες και στο περίγραμμα της κεντρική κονσόλας, αλλά και σχολαστικό φινίρισμα.

Δείτε ακόμη: Κορυφαία ασφάλεια 5 αστέρων το νέο Renault Clio

Get it on Google Play Download on the App Store