Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο SUV της Lotus

Σε κατάσταση αδημονίας έχει περιέλθει η Lotus, καθώς μετράει αντίστροφα για την παρουσίαση του πρώτου SUV στα χρονικά της. Κίνηση απαραίτητη για τη διασφάλιση του οικονομικού της μέλλοντος, ακόμα και για μια εταιρία που ιδρύθηκε μέσα από το μηχανοκίνητο αθλητισμό και θεμελιώδη αρχή την ελαχιστοποίηση του βάρους.

Λιγότερο από μια εβδομάδα απομένει για το ντεμπούτο της Type 132: του αυτοκινήτου που βάζει στην κατηγορία των SUVs τη φίρμα από το Hethel, όντας παράλληλα και αμιγώς ηλεκτρικό. Το τελευταίο teaser έρχεται δια χειρός Clive Chapman, γιου του ιδρυτή της Lotus, Colin, και μας δείχνει το αιχμηρό προφίλ της πολυαναμενόμενης Lotus. Βέβαια, όπως είχαμε ήδη παρατηρήσει από τα πατενταρισμένα σκίτσα της, η Type 132 εμπνέεται αφειδώς από τη Lamborghini Urus. Η γραμμή της οροφής, το ανάγλυφο του αμαξώματος στα πλαϊνά, η αιχμηρή διαμόρφωση του εμπρός μέρους, ακόμα και τα πίσω φωτιστικά σώματα, παραπέμπουν στο υπερ-SUV από τη Sant’Agata.

Για τα μηχανικά μέρη, η Lotus κρατάει κλειστά τα χαρτιά της. Το μόνο που ανακοινώνει είναι ότι η 132 θα διαθέτει τεχνολογία 800 Volt και μπαταρίες με χωρητικότητα από 92 έως 120 kWh. Κάποιες εκδόσεις ακούγεται πως θα επιταχύνουν στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε λιγότερο από 3 δλ., ενώ αγγλικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι εκδόσεις ισχύος θα κυμαίνονται από τα 600 μέχρι τα 750 άλογα. Όλα θα αποκαλυφθούν στις 29 Μαρτίου, οπότε υπομονή λίγες μέρες ακόμα.

Get it on Google Play Download on the App Store