Απίστευτη ανακατασκευή σε συλλεκτική Jaguar E-Type

Μια συλλεκτική Jaguar E-Type (μόλις το 10ο κομμάτι της παραγωγής) βρέθηκε παρατημένη και σε άθλια κατάσταση στο δάσος Gloucestershire, στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Το σπάνιο μοντέλο είχε αφεθεί στην τύχη του για πάνω από 30 χρόνια, εκτεθειμένο σε όλα τα καιρικά φαινόμενα. Απόλυτα λογικό να φτάσει στην τρομακτική κατάσταση που βρέθηκε. Όμως, ένα αυτοκίνητο τόσο μοναδικό όσο αυτή η E-Type έπρεπε να σωθεί. Όπερ κι εγένετο!

Δείτε ακόμα: Σπάνια «δημοσιογραφική» BMW M5 βγαίνει «στο σφυρί»

Για την ακρίβεια ουδείς περίμενε ότι αυτή η Jaguar θα μπορούσε να οδηγηθεί ποτέ ξανά. Οι εμπρός κολώνες είχαν διαβρωθεί με αποτέλεσμα η οροφή να έχει καταρρεύσει, ενώ η σκουριά είχε καταστρέψει πολλά σημεία του αμαξώματος. Όμως κατά ένα περίεργο λόγο το κιβώτιο ταχυτήτων και η ανάρτηση μπορούσαν να διασωθούν. Εν συνεχεία ανέλαβε ένας ειδικός επισκευαστής με ειδίκευση στις E-Type. Μηχανικοί με την σειρά τους έπρεπε να κατασκευάσουν στο χέρι όλα τα κομμάτια της παρατημένης Jaguar εκτός από τα δυο προαναφερθέντα και από την οροφή που ήρθε από κάποια άλλη άτυχη E-Type. Το χρώμα του αμαξώματος έχει τον κωδικό Opalescent Silver Grey, όπου μετά το βάψιμο γυαλίστηκε για περισσότερες από 60 ώρες, ώστε να αποκτήσει την εκτυφλωτική λάμψη που βλέπετε.

Διαβάστε επίσης: Ανακατασκευή Datsun 260Z του 1974 με κινητήρα Toyota Supra (video)

Από τον κινητήρα είχαν διασωθεί το καπάκι των εκκεντροφόρων και η κυλινδροκεφαλή, αλλά τα υπόλοιπα σωθικά ήταν άχρηστα. Αφού λοιπόν έπρεπε να τοποθετηθούν νέα εξαρτήματα, επιλέχθηκαν μερικά aftermarket κομμάτια, τα οποία προσφέρουν περισσότερη δύναμη στον 4.2 λίτρων κινητήρα, όπως αγριότεροι εκκεντροφόροι, ελαφρύτερος στρόφαλος αλλά και ένα πιο ελεύθερο σύστημα εξαγωγής!

Get it on Google Play Download on the App Store