Απίστευτο! Δρόμος παίζει μουσική και βασανίζει κατοίκους (+videos)

Δεν είναι κάποιου είδους αστείο… Ούτε καν κάποιο πείραμα. Όχι! Πρόκειται για πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα που για κάποιους έχει πλάκα, για άλλους πάλι είναι απαίσια, ενοχλητική καθημερινότητα. Ο λόγος για τον δρόμο που παίζει μουσική, ο οποίος φτιάχτηκε στην Ολλανδία πριν λίγο καιρό με σκοπό να ψυχαγωγεί τους οδηγούς και να τους κάνει να κινούνται με χαμηλή ταχύτητα και δεξιά.

Δείτε ακόμη: «Καίγοντας» ελαστικά αξίας 40.000 ευρώ! (+video)

Πως το πετυχαίνει αυτό; Στην δεξιά πλευρά του οδοστρώματος, υπάρχουν ανάγλυφα βαμμένες λωρίδες, οι οποίες αν πατηθούν με συγκεκριμένη ταχύτητα από τα ελαστικά των αυτοκινήτων (60 χλμ./ώρα) παράγουν ήχο (νότες), που αν ακολουθηθεί από την αρχή μέχρι το τέλος είναι ο ύμνος της περιοχής Φρίσλαντ.

Πολύ έξυπνη ιδέα θα έλεγε κανείς, έως και ιδιοφυής. Παρόλα αυτά, δεν έχουν την ίδια γνώμη και οι κάτοικοι, οι οποίοι παραπονιούνται και με το δίκιο τους, καθώς όχι μόνο δεν ακούν τον ύμνο, καθώς τα αυτοκίνητα διέρχονται τυχαία και μόνο οι επιβάτες τους μπορούν να ακούσουν τη μελωδία, αλλά λένε πως είναι ένα βασανιστήριο αυτό που βιώνουν.

Διαβάστε επίσης: Νοικιάζει με τη μέρα το Mazda RX-7 του. Δες πόσα ζητάει!

Τελικά, οι τοπικές αρχές δέχτηκαν να αφαιρέσουν τις μουσικές λωρίδες από το οδόστρωμα, έπειτα από τα παράπονα των κατοίκων. Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως αυτό το… πείραμα, κόστισε 90.000 ευρώ (τοποθέτηση και αφαίρεση μαζί)! Πιο κάτω στο πρώτο video μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου και στο δεύτερο πως ακούγεται από έξω, στους κατοίκους δηλάδη.

Get it on Google Play Download on the App Store