Από πούλμαν σε βανάκι μέσα σε 2 λέπτα (+video)

Ένα ιδιαίτερο και φαντασμαγορικό πρωτότυπο που φωτογραφίζει το μέλλον παρουσιάζει η Mercedes-Benz, το οποίο θέλει να αποτελέσει το απόλυτο «χιτ» των μεταφορών. Το όνομά του; Vision Ubranetic. Σκοπός του; Να είναι το πιο ευέλικτο όχημα για την μετακίνηση επιβατών και την διακίνηση εμπορευμάτων.

Δείτε ακόμα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την «αυτόνομη οδήγηση» (+video)

Ο χαρακτηρισμός «Transformer» θα μπορούσε να αποδοθεί για την διαρρύθμιση του εσωτερικού του, το οποίο αποτελεί και την ουσία του Urbanetic-μαζί φυσικά με την αυτόνομη κίνησή του. Σύμφωνα με τους Γερμανούς το φουτουριστικό πρωτότυπο μπορεί να εξυπηρετήσει δυο ρόλους: αφενός να χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά επιβατών ως ταξί ή τουριστικό αυτοκίνητο, αφετέρου να εξυπηρετήσει επιχειρήσεις και υπηρεσίες ως βανάκι εμπορευμάτων. Η μορφή του αυτοκινήτου μπορεί να αλλάξει σε λιγότερο από 2 λεπτά, καθιστώντας το Urbanetic -κυριολεκτικά- το πιο πολυμορφικό αυτοκίνητο των δρόμων (αν κυκλοφορήσει ποτέ).

Διαβάστε επίσης: Video: Αυτόνομη οδήγηση Mercedes E-Class στην Ελλάδα

Η φίρμα από τη Στουτγκάρδη βέβαια δίνει πολλές πιθανότητες στο Urbanetic να λάβει έγκριση για παραγωγή, καθώς επείγεται να προλάβει τις εξελίξεις της αυτόνομης κίνησης. Ήδη η General Motors έχει ανακοινώσει πως θα διαθέσει ρομποταξί Chevy Bolt μέχρι το τέλος του 2019, η Uber προγραμματίζει αυτόνομες μετακινήσεις με ειδικά διαμορφωμένα Volvo XC90αλλά και Toyota-, ενώ η Ford κατάφερε καίριο πλήγμα στο «Αστέρι» συνάπτοντας συνεργασία με τα Γερμανικά Ταχυδρομεία για την ανάπτυξη αυτόνομων βαν.

Get it on Google Play Download on the App Store