Από το 2019 θα μιλάς με τη BMW σου! (+video)

Η BMW παρουσίασε το σύστημα Intelligent Personal Assistant το οποίο θα είναι διαθέσιμο στα αυτοκίνητά της από το Μάρτιο του 2019. Πρόκειται για έναν έξυπνο, ψηφιακό βοηθό, με τον οποίο ο οδηγός ή οι επιβάτες θα επικοινωνούν προφορικά, αφού το αυτοκίνητο θα απαντά στο χαιρετισμό «Hey BMW». 

Δείτε ακόμη: Δοκιμή BMW X3 xDrive20d

Έτσι, τα αυτοκίνητα της μάρκας εισέρχονται σε μία νέα εποχή στην οποία ο οδηγός θα μπορεί να τα ελέγχει μέσω προφορικού λόγου. Μάλιστα, χάρη στη σύνδεση με το Open Mobility Cloud της BMW και τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI), οι δυνατότητες του ψηφιακού βοηθού θα αναβαθμίζονται διαρκώς. Οι τακτικές ενημερώσεις είτε μέσω smartphone ή στο αυτοκίνητο μέσω της λειτουργίας Remote Software Upgrade θα επεκτείνουν την προσφερόμενη γκάμα λειτουργιών και δυνατοτήτων.

Επιπλέον, το σύστημα Intelligent Personal Assistant της BMW μαθαίνει τις συνήθειες του οδηγού, κάτι που αξιοποιεί στη συνέχεια υπό κατάλληλες συνθήκες. Τον βοηθά έτσι στις επιθυμητές ρυθμίσεις θέρμανσης, καθισμάτων, ακόμη και πλοήγησης. Μελλοντικά, θα μπορεί επίσης να δίνει συμβουλές  οδήγησης για οικονομία καυσίμου ή να σκέπτεται και να προειδοποιεί τους οδηγούς εάν κρίνεται αναγκαίο. Θα προειδοποιεί τον οδηγό για προβλήματα όπως η πίεση των ελαστικών και θα του υπενθυμίζει τα ραντεβού για σέρβις.

Διαβάστε επίσης: Νέα BMW Z4 M40i με εντυπωσιακές επιδόσεις

Το Intelligent Personal Assistant θα διατίθεται σε βασική έκδοση με voice control σε 23 γλώσσες και αγορές από το Μάρτιο του 2019. Σε ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία, Αυστρία, Βραζιλία, Ιαπωνία και (από τον Μάιο του 2019) Κίνα και θα προσφέρεται για μοντέλα με το νέο λειτουργικό σύστημα BMW 7.0.

Get it on Google Play Download on the App Store