Αποζημίωση 5 εκατ. επειδή κόλλησε αφροδίσιο σε αυτοκίνητο!

Ένα πρωτάκουστο νομικό προηγούμενο καταγράφηκε στις Η.Π.Α., όπου μια γυναίκα θα αποζημιωθεί με εκατομμύρια λόγω αφροδισίου νοσήματος που κόλλησε μέσα σε αυτοκίνητο! Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους.

Η γυναίκα, που για ευνόητους λόγους αναφέρεται μόνο με τα αρχικά Μ.Ο., διατηρούσε σχέση με τον Μ.Β. Το -κατά πάσα πιθανότατα, παράνομο- ζευγάρι χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητο για τις ερωτικές του περιπτύξεις, ένα Hyundai Genesis του 2014. Όλα έβαιναν καλώς, μέχρι το Φλεβάρη του 2021. Τότε η M.O. διαγνώστηκε με τον ιό των θηλωμάτων (HPV) και αφού το συζήτησε με τον M.B., διαπίστωσε πως εκείνος το ήξερε αλλά δεν την είχε ενημερώσει. Ανευθυνότητα μέχρι ποινικής δίωξης από πλευρά του, κάτι που τελικά η πρώην σύντροφός του υλοποίησε.

Η εκδίκαση της υπόθεσης κράτησε πάνω από ένα χρόνο, με την απόφαση τελικά να δικαιώνει όχι απλά πανηγυρικά, αλλά σε πρωτοφανή βαθμό την εναγόμενη. Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 5,2 εκατ. δολαρίων (4,97 εκατ. ευρώ), ωστόσο το «κλου» της υπόθεσης έγκειται στη νομική βάση που όχι μόνο έκανε εφικτό το αίτημα για ένα τόσο υψηλό ποσό, αλλά κατάφερε να το αποσπάσει κιόλας. Ο δικηγόρος της M.O., Miguel Custodio, έκανε μια μοναδικής ομορφιάς «ντρίπλα» και κατέταξε την ασθένεια της πελάτισσάς του ως «βαριά σωματική βλάβη», που αποκόμισε από την αβλεψία του M.B. και εντός του αυτοκινήτου του. Με άλλα λόγια εξίσωσε το περιστατικό σαν ένα ατύχημα, που προκάλεσε ο άντρας με το Genesis του. Σαν να την χτύπαγε, ας πούμε, και να τη σακάτευε.

Από τη στιγμή που η ασθένεια κατηγοριοποιήθηκε κατ’ αυτό τον τρόπο, μπήκε στη δικαιοδοσία της ασφάλισης. Το Hyundai είχε μεικτό ασφαλιστήριο, συνεπώς η αποζημίωση θα πρέπει να καταβληθεί από την ασφαλιστική του M.B. – ακριβώς όπως θα γινόταν στην περίπτωση τροχαίου! Όπως αναφέρει ο ίδιος, ο δικηγόρος: «Ο κόσμος θα πρέπει να διευρύνει την οπτική του στο τί είναι η σωματική βλάβη. Πολλοί νομίζουν ότι η ακούσια νόσηση από ασθένεια δεν υπάγεται στο χαρακτηρισμό, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει».

Get it on Google Play Download on the App Store